En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

El dret a la llibertat religiosa en la Catalunya del futur

"En el cas que Catalunya esdevingués un estat, haurà de reconèixer i protegir el dret humà fonamental a la llibertat religiosa, un dret vinculat profundament…

17 febrer 2017

Comparteix

"En el cas que Catalunya esdevingués un estat, haurà de reconèixer i protegir el dret humà fonamental a la llibertat religiosa, un dret vinculat profundament a la dignitat de la persona." Aquest és un dels punts clau del document El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació, promogut per més de quinze entitats de diferents confessions religioses i que es presentarà el 21 de febrer, a les sis de la tarda, al Parlament de Catalunya.

La presidenta Carme Forcadell presidirà l'acte, que comptarà amb la intervenció de Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya; de Carles Armengol, vicepresident del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans; de Lluís Jou, president de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, i d'Hilari Raguer, monjo de Montserrat i historiador. A l'acte també intervindran representants de les confessions que avalen la iniciativa: budistes, catòlics, evangèlics, mormons, musulmans i ortodoxos.

Pel que fa a la relació entre l'estat i les confessions religioses, l'escrit defensa que "l'Estat català hauria d'assumir una completa neutralitat en relació amb les diferents creences religioses (teistes, no teistes o atees) presents en la societat (principi d'aconfessionalitat o laïcitat)". En aquest sentit, diu el text, "el principi de cooperació entre l'Estat i les confessions religioses s'ha d'aplicar amb equitat, tenint present el grau d'arrelament social de les creences i la representativitat de les diferents institucions".

El document destaca també "els drets i les llibertats educatives" per tal de posar de manifest que "els drets i les llibertats de pensament i d'opinió -inclosa la llibertat religiosa- tenen, per la seva naturalesa, una relació directa amb l'educació, ja que és un dels àmbits privilegiats de creació i expressió d'aquest pensament".

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció