En directe

Laudes

SOCIETAT

"El dret de vaga es regula pels serveis mínims i la negociació"

El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest dilluns el dret a vaga i les convocatòries que perjudiquen una quantitat significativa de ciutadans, amb la mirada…

10 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest dilluns el dret a vaga i les convocatòries que perjudiquen una quantitat significativa de ciutadans, amb la mirada posada sobretot en les aturades dels últims dilluns al Metro, que provoquen una creixent indignació entre els milers d'usuaris. La secretària d'Acció Sindical de la UGT a Catalunya, Núria Gilgado, ha assegurat aquest dilluns que "el dret de vaga ja està regulat" i que "els treballadors recorren a aquest instrument quan el diàleg i la negociació no funcionen". En aquesta línia, ha afegit que "la vaga no és per desig, entre altres raons perquè els primers perjudicats són els mateixos treballadors i treballadores".
El president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, Ignasi Farreres, ha destacat que "cal regular-la perquè, entre els drets que cal garantir, hi ha el de la mobilitat, que el ciutadà pugui desplaçar-se". Per la seva banda, l'economista Ivan González ha comentat que, "en aquesta vaga al Metro de Barcelona, seria necessària una mediació, perquè un problema que tenen els treballadors d'aquest servei és que la ciutadania no sap ben bé què demana". També ha comentat que "el que passa realment és que, si no hi ha acord, cal una tercera entitat que posi d'acord les parts". Tots tres han coincidit, això sí, en el fet que "la vaga és un dret reconegut que ja es regula pels serveis mínims i les negociacions".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 10 de juliol.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció