En directe

Cocodril Club

CULTURA

El Festival Internacional Orgue de Montserrat 2015 aposta, des del dia 20, per un programa divers amb noves propostes

El Festival Internacional Orgue de Montserrat, Abat Cassià Maria Just, in memoriam arriba a la cinquena edició. Des de 2011, l’estiu a Montserrat té so…

12 juny 2015

Comparteix
El Festival Internacional Orgue de Montserrat, Abat Cassià Maria Just, in memoriam arriba a la cinquena edició. Des de 2011, l’estiu a Montserrat té so d’orgue i molts artistes d’arreu del món han pogut tocar aquest instrument inaugurat l’abril de 2010 i “ens han enlairat l’esperit amb l’art dels més grans compositors”, com assegura el director artístic del FIOM, el benedictí Jordi-Agustí Piqué. Amb motiu d’aquest cinquè aniversari, l’obertura del Festival va a càrrec de l’Escolania de Montserrat i de la Capella de Música de Montserrat, que recrearan grans obres del repertori coral religiós romàntic amb acompanyament de l’orgue a mans de l’organista Mercè Sanchis. Les veus que habitualment lloen la Mare de Déu continuen aquesta lloança amb aquest concert tan singular. Aquest concert tindrà lloc el dissabte 20 de juny, a les 21.00 h.
El dissabte 18 de juliol, la Missa de Santa Cecília de Charles Gounod, en les veus de solistes internacionals i cors de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), acompanyats pel mestre Joan Paradell, organista titular de la Capella Musical Sixtina, ens endinsarà en el gran repertori litúrgic del romanticisme. El dissabte 5 d’agost, el Festival Internacional Orgue de Montserrat farà un salt cap a la contemporaneïtat: l’orgue de Montserrat dialogarà a mans del mestre Tomasz Adam Nowak, organista titular de S. Lambert de Münster, que improvisarà sobre cants espirituals gospel, interpretats pel popular grup Messengers. Aquest concert també es podrà seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.
Finalment, el dissabte 5 de setembre, i com sempre a les 21h, es clourà el cinquè Festival Internacional Orgue de Montserrat amb un concert també singular, que combinarà la veu de l’oboè amb els solistes Cristian Moré i Màxim Solanes, acompanyats a l’orgue pel mestre Jordi Vergès, organista titular de la Catedral de Tarragona. Com assegura Jordi-Agustí Piqué, monjo de Montserrat i director artístic del FIOM, el Festival d’enguany presenta un programa “ple i divers, amb tocs d’obertura cap a noves propostes i amb un alt nivell musical; una fita important, una etapa més de consolidació i de voluntat de futur”.
Aquest Festival Internacional Orgue de Montserrat, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística de Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat. El V Festival Internacional Orgue de Montserrat serà novament un homenatge a la memòria del Pare Abat Cassià Maria Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional. Tots els concerts se celebraran a la Basílica de Santa Maria de Montserrat a les 21h i l’entrada serà lliure.

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024