En directe

La Missa de cada dia

FÓRMULA ESTEL

"El Generalísimo va morir al llit, i això encara pesa ara"

Raimon farà 12 concerts al maig que significaran el comiat definitiu dels escenaris del cantautor de Xàtiva. Raimon, amb 76 anys, i més de 50…

17 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Raimon farà 12 concerts al maig que significaran el comiat definitiu dels escenaris del cantautor de Xàtiva. Raimon, amb 76 anys, i més de 50 discos a l’esquena, tancarà així 55 anys de trajectòria musical en directe
Les 12 actuacions seran al Palau de la Música de Barcelona. Seran tres concerts cada cap de setmana de maig, amb un repertori que mantindrà més de 20 cançons i que variarà fins arribar a les 30. 
Raimon, en una entrevista aquest divendres a RàdioEstel, ha afirmat que es retira, entre d’altres coses, perquè vol tranquilitat: “Aquest ofici és molt nòmada, hi ha gent que és capaç de concentrar-se a qualsevol lloc. Jo, en canvi, necessito certa tranquilitat, poc soroll”, i ha afegit “Ara hi ha un soroll constant per tot arreu. I a mi aquest soroll em distreu. Per altra part, un dia dorms aquí, un altre dia dorms allà, menges fora de casa... Aquest ‘tinglado’ porta certa dificultat per a poder llegir tot el que vols llegir, escoltar tot el que vols escoltar, o veure la gent, no estar sempre a l’escenari”.
55 anys de carrera que acaba a Barcelona, i no a València, la seva terra natal. I és que Raimon va cantar per primera vegada el 1962 a Barcelona, hi viu des del 66, i veu logic fer els últims concerts en aquesta ciutat.
Avui les cançons de Raimon es fan servir com un clam per moviments, com per exemple, per a la independència: “Jo he fet les cançons. Evidentment, hi ha un esperit a la base d’afirmació d’un poble que se li nega com a tal. La independència és una paraula màgica. La creació d’un Estat és una cosa molt més complicada, però són unes cançons que per dir-ho d’alguna manera clara, junt amb la gent i les circunstàncies, ha fet prendre consciència a gent que potser la tenia incipient o no la tenia, d’una situació real de discriminació respecte a altres llocs o altres maneres de viure".
Raimon també ha parlat a la Fórmula Estel de la situació política actual: “Hi ha moltes derivacions del franquisme. El Generalísimo va morir al llit, i això encara pesa ara. Perquè, en la Història, els fets sembla que uns s’obliden, però estan allí latents. Si no, no hi hauria la situació actual, tant estupida i tant realment lluny d’una democràcia real”.

HOMENATGE A RADIO ESTEL
A partir de l’1 de maig, Ràdio Estel retrà homenatge al cantant i compositor Raimon programant una cançó al dia, fins a 55, per a commemorar els seus 55 anys de professió.
Escolta l'entrevista a Raimon (minut 6)

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció