En directe

La Missa de cada dia

FÓRMULA ESTEL

"El Generalísimo va morir al llit, i això encara pesa ara"

Raimon farà 12 concerts al maig que significaran el comiat definitiu dels escenaris del cantautor de Xàtiva. Raimon, amb 76 anys, i més de 50…

17 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Raimon farà 12 concerts al maig que significaran el comiat definitiu dels escenaris del cantautor de Xàtiva. Raimon, amb 76 anys, i més de 50 discos a l’esquena, tancarà així 55 anys de trajectòria musical en directe
Les 12 actuacions seran al Palau de la Música de Barcelona. Seran tres concerts cada cap de setmana de maig, amb un repertori que mantindrà més de 20 cançons i que variarà fins arribar a les 30. 
Raimon, en una entrevista aquest divendres a RàdioEstel, ha afirmat que es retira, entre d’altres coses, perquè vol tranquilitat: “Aquest ofici és molt nòmada, hi ha gent que és capaç de concentrar-se a qualsevol lloc. Jo, en canvi, necessito certa tranquilitat, poc soroll”, i ha afegit “Ara hi ha un soroll constant per tot arreu. I a mi aquest soroll em distreu. Per altra part, un dia dorms aquí, un altre dia dorms allà, menges fora de casa... Aquest ‘tinglado’ porta certa dificultat per a poder llegir tot el que vols llegir, escoltar tot el que vols escoltar, o veure la gent, no estar sempre a l’escenari”.
55 anys de carrera que acaba a Barcelona, i no a València, la seva terra natal. I és que Raimon va cantar per primera vegada el 1962 a Barcelona, hi viu des del 66, i veu logic fer els últims concerts en aquesta ciutat.
Avui les cançons de Raimon es fan servir com un clam per moviments, com per exemple, per a la independència: “Jo he fet les cançons. Evidentment, hi ha un esperit a la base d’afirmació d’un poble que se li nega com a tal. La independència és una paraula màgica. La creació d’un Estat és una cosa molt més complicada, però són unes cançons que per dir-ho d’alguna manera clara, junt amb la gent i les circunstàncies, ha fet prendre consciència a gent que potser la tenia incipient o no la tenia, d’una situació real de discriminació respecte a altres llocs o altres maneres de viure".
Raimon també ha parlat a la Fórmula Estel de la situació política actual: “Hi ha moltes derivacions del franquisme. El Generalísimo va morir al llit, i això encara pesa ara. Perquè, en la Història, els fets sembla que uns s’obliden, però estan allí latents. Si no, no hi hauria la situació actual, tant estupida i tant realment lluny d’una democràcia real”.

HOMENATGE A RADIO ESTEL
A partir de l’1 de maig, Ràdio Estel retrà homenatge al cantant i compositor Raimon programant una cançó al dia, fins a 55, per a commemorar els seus 55 anys de professió.
Escolta l'entrevista a Raimon (minut 6)

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció