En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

"El Generalísimo va morir al llit, i això encara pesa ara"

Raimon farà 12 concerts al maig que significaran el comiat definitiu dels escenaris del cantautor de Xàtiva. Raimon, amb 76 anys, i més de 50…

17 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Raimon farà 12 concerts al maig que significaran el comiat definitiu dels escenaris del cantautor de Xàtiva. Raimon, amb 76 anys, i més de 50 discos a l’esquena, tancarà així 55 anys de trajectòria musical en directe
Les 12 actuacions seran al Palau de la Música de Barcelona. Seran tres concerts cada cap de setmana de maig, amb un repertori que mantindrà més de 20 cançons i que variarà fins arribar a les 30. 
Raimon, en una entrevista aquest divendres a RàdioEstel, ha afirmat que es retira, entre d’altres coses, perquè vol tranquilitat: “Aquest ofici és molt nòmada, hi ha gent que és capaç de concentrar-se a qualsevol lloc. Jo, en canvi, necessito certa tranquilitat, poc soroll”, i ha afegit “Ara hi ha un soroll constant per tot arreu. I a mi aquest soroll em distreu. Per altra part, un dia dorms aquí, un altre dia dorms allà, menges fora de casa... Aquest ‘tinglado’ porta certa dificultat per a poder llegir tot el que vols llegir, escoltar tot el que vols escoltar, o veure la gent, no estar sempre a l’escenari”.
55 anys de carrera que acaba a Barcelona, i no a València, la seva terra natal. I és que Raimon va cantar per primera vegada el 1962 a Barcelona, hi viu des del 66, i veu logic fer els últims concerts en aquesta ciutat.
Avui les cançons de Raimon es fan servir com un clam per moviments, com per exemple, per a la independència: “Jo he fet les cançons. Evidentment, hi ha un esperit a la base d’afirmació d’un poble que se li nega com a tal. La independència és una paraula màgica. La creació d’un Estat és una cosa molt més complicada, però són unes cançons que per dir-ho d’alguna manera clara, junt amb la gent i les circunstàncies, ha fet prendre consciència a gent que potser la tenia incipient o no la tenia, d’una situació real de discriminació respecte a altres llocs o altres maneres de viure".
Raimon també ha parlat a la Fórmula Estel de la situació política actual: “Hi ha moltes derivacions del franquisme. El Generalísimo va morir al llit, i això encara pesa ara. Perquè, en la Història, els fets sembla que uns s’obliden, però estan allí latents. Si no, no hi hauria la situació actual, tant estupida i tant realment lluny d’una democràcia real”.

HOMENATGE A RADIO ESTEL
A partir de l’1 de maig, Ràdio Estel retrà homenatge al cantant i compositor Raimon programant una cançó al dia, fins a 55, per a commemorar els seus 55 anys de professió.
Escolta l'entrevista a Raimon (minut 6)

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció