En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El geobiòleg Pere León assegura que, “quan dormim, hauríem d’estar en búnquers tecnològics”, sense radiacions

Tens problemes a l’hora d’anar a domir? Tot sovint et despertes entre les 3 i les 4 de la matinada? D’aquesta qüestió i d’altres, se…

9 febrer 2016

Redacció

Comparteix
Tens problemes a l’hora d’anar a domir? Tot sovint et despertes entre les 3 i les 4 de la matinada? D’aquesta qüestió i d’altres, se n’ocupa el geobiòleg Pere León, que alerta, en la reedició del seu llibre La buena onda (URANO), davant els riscos de l’exposició contínua a les ones electromagnètiques. En una entrevista a Ràdio Estel, León ha explicat que la geobiologia estudia la relació que hi ha entre l’entorn, les radiacions i la vida de les persones. I hi inclou tant les radiacions d’origen natural com les de camps electromagnètics. 
Els processos biològics i de reparació cel·lular, els fem durant la nit, segons l'expert. Durant el dia, estem exposats a 50.000 vibracions. El cos el que fa és escudar-se i suportar totes aquestes agressions. El soroll és una radiació, i ens hi hem acostumat, però no podem assegurar que no ens estigui afectant. I per fer aquests processos de reparació cel·lular, cal dormir bé i que no hi hagi soroll. “Quan dormin hauríem d’estar en búnquers tecnològics”, ha explicat Pere León. "Fora aparells, televisors i telèfons portàtils", ha afegit també.
En aquest sentit, el geobiòleg ha parlat d’estudis científics que confirmen aquestes teories.  Pere León ha assegurat que “la tecnologia es compatible amb la higiene de la son" perquè, "quan algú es troba en un lloc on el cos no pot descansar bé, no es pot produir la regeneració celular". En la mateixa línia, León ha recordat que "se n’ha de fer un bon ús i una bona gestió", i que "el problema és que hem incorporat noves tecnologies de manera molt fàcil i ràpida sense haver-nos fet les preguntes adequades". A més, ha conclòs que "en desconeixem els efectes”. La reedició del llibre La buena onda sortirà a finals d’aquest mes de febrer. 

Es pot escoltar AQUÍ (minut 13) tota l'entrevista a Pere León.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció