En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

"El govern d'Ada Colau s'ha vist sobrepassat per la realitat"

Marc Rodés, de la llista de Junts per Catalunya a les Municipals de Barcelona, i Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics i Devots de Sant…

20 maig 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Marc Rodés, de la llista de Junts per Catalunya a les Municipals de Barcelona, i Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, les eleccions municipals a Barcelona, una batalla política que pot marcar l’escenari dels propers anys a Catalunya, sobretot amb la pugna entre Ada Colau i Ernest Maragall i alhora amb la incògnita del resultat que poden tenir Manuel Valls i Joaquim Forn amb Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, i el paper de Jaume Collboni al capdavant del PSC. Marc Rodés ha assegurat que, "tot que el moment és complex, Junts per Catalunya afronta aquestes eleccions amb moltes ganes, perquè porta el millor projecte i el millor equip per a la ciutat". En aquesta línia, ha afegit que "Barcelona necessita un canvi". Ha recordat que "el panorama està molt obert" i que "la ciutat no mereix 4 anys més d'Ada Colau, mentre Esquerra diu obertament, que si pot, pactarà amb ella però el model ha estat nefast per a Barcelona".
D'altra banda, Rodés ha destacat que "el govern municipal de Colau s'ha vist sobrepassat per la realitat, i ha fallat en temes com ara la seguretat, com demostra que Barcelona ha vist incrementada la inseguretat aquests 4 ans". A més, ha criticat les polítiques que Barcelona en Comú "ha realitzat en l'habitatge, on l'alcaldessa ha incomplert, ja que va dir que faria 8.000 pisos socials i finalment no en farà ni 700". El candidat ha comentat igualment que "la ciutat es construeix des dels sectors públic i privat, cosa que Ada Colau no ha aplicat perquè sovint ha castigat la iniciativa privada". Sobre pactes propis, ha assegurat que "JuntsXCat prioritza pactar amb Esquerra, perquè va en coherència amb la coalició a la Generalitat". Rodés ha assegurat que "Joaquim Forn té els seus drets polítics intactes, i prendrà possessió del seu seient de regidor el 15 de juny i, per tant, Junts per Catalunya el proposarà per ser l'alcalde de Barcelona si el grup municipal té possibilitat de fer-ho".
En una de les seves intervencions, Xavier Puigdollers ha lamentat que el transport públic de Barcelona pateix darrerament moltes vagues, especialment el Metro. "El govern d'Ada Colau és el que és vagues ha tingut en el transport públic", ha destacat Marc Rodés. El candidat ha anunciat que Junts per Catalunya "vol posar en marxa un pla del vianant, amb voreres més segures, perquè la majoria dels desplaçaments per la ciutat són a peu". L'advocat, per la seva banda, ha lamentat la fragmentació creixent a l'escenari polític barceloní, on el sorgiment de noves formacions i "els canvis tan ràpids en pocs anys, amb candidats i sigles diferents", i la manca de capacitat per concentrar vot manté oberts molts interrogants de futur.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 20 de maig.

L’escenari actual pot canviar molt: Barcelona en Comú 11 regidors, CIU 10, Ciutadans 5, Esquerra 5, PSC 4, PP 3 i CUP 3. Algunes enquestes donen la victòria a Colau i altres, a Maragall, però continuen movent-se possibles majories entre pocs votants. El panorama polític general, el conflicte de Catalunya, la nova legislatura espanyola i la coincidència amb les europees són aspectes que poden influir més o menys en la decisió final dels barcelonins, en un moment certament complex i de creixent fragmentació en totes les institucions.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció