En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Sense categoria

"El govern del Nepal està deteriorant la imatge de l'alpinisme perquè obre les portes a gent que no té punyetera idea del que és la muntanya"

Jordi Pons, un dels pioners de l’alpinisme del nostre país, acaba de coronar un 4.000 per celebrar els seus 90 anys

17 octubre 2023

Comparteix

Jordi Pons és un dels pioners de l’alpinisme del nostre país. Va formar part de la primera expedició catalana a l’Everest, el 1982, i de la primera que va coronar l’Agapurna, el 1974, juntament amb Josep Manuel Anglada i Emili Civis.

Amb 85 anys a les seves espatlles, Jordi Pons va pujar a l’Aneto, el pic més alt dels Pirineus i el segon més alt de la península. Ara, per celebrar els seus 90 anys, ha coronat el Monch, un cim de 4.000 metres als Alps Suïssos

L'alpinista, que es declara en contra de les expedicions comercials, creu que el govern del Nepal té la culpa del deteriorament de la imatge de l'alpinisme perquè "obre les portes a gent que no té punyetera idea del que és la muntanya".

En declaracions al 'Fabricació Pròpia' de Ràdio Estel, apunta que "darrerament, estem veient grans desastres". I és que "els sherpas, que es guanyaven la vida ajudant a pujar muntanyes, ara ho estan convertint en un modus vivendi que està deteriorant la imatge de l'alpinisme".

"El govern del Nepal està deteriorant la imatge de l'alpinisme perquè obre les portes a gent que no té punyetera idea del que és la muntanya"

De fet, sota el seu punt de vista, "hem d'evitar que la gent vulgui coleccionar muntanyes només per dir que ha pujat a l'Everest. Això no és alpinisme, sinó que és temptar la sort".

"Hem d'evitar que la gent vulgui coleccionar muntanyes només per dir que ha pujat a l'Everest. Això no és alpinisme. És temptar la sort"

Jordi Pons: "El govern del Nepal està deteriorant la imatge de l'alpinisme"

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció