En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Sense categoria

"El govern del Nepal està deteriorant la imatge de l'alpinisme perquè obre les portes a gent que no té punyetera idea del que és la muntanya"

Jordi Pons, un dels pioners de l’alpinisme del nostre país, acaba de coronar un 4.000 per celebrar els seus 90 anys

17 octubre 2023

Comparteix

Jordi Pons és un dels pioners de l’alpinisme del nostre país. Va formar part de la primera expedició catalana a l’Everest, el 1982, i de la primera que va coronar l’Agapurna, el 1974, juntament amb Josep Manuel Anglada i Emili Civis.

Amb 85 anys a les seves espatlles, Jordi Pons va pujar a l’Aneto, el pic més alt dels Pirineus i el segon més alt de la península. Ara, per celebrar els seus 90 anys, ha coronat el Monch, un cim de 4.000 metres als Alps Suïssos

L'alpinista, que es declara en contra de les expedicions comercials, creu que el govern del Nepal té la culpa del deteriorament de la imatge de l'alpinisme perquè "obre les portes a gent que no té punyetera idea del que és la muntanya".

En declaracions al 'Fabricació Pròpia' de Ràdio Estel, apunta que "darrerament, estem veient grans desastres". I és que "els sherpas, que es guanyaven la vida ajudant a pujar muntanyes, ara ho estan convertint en un modus vivendi que està deteriorant la imatge de l'alpinisme".

"El govern del Nepal està deteriorant la imatge de l'alpinisme perquè obre les portes a gent que no té punyetera idea del que és la muntanya"

De fet, sota el seu punt de vista, "hem d'evitar que la gent vulgui coleccionar muntanyes només per dir que ha pujat a l'Everest. Això no és alpinisme, sinó que és temptar la sort".

"Hem d'evitar que la gent vulgui coleccionar muntanyes només per dir que ha pujat a l'Everest. Això no és alpinisme. És temptar la sort"

Jordi Pons: "El govern del Nepal està deteriorant la imatge de l'alpinisme"

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció