En directe

La Caravana

SOCIETAT

"El govern espanyol i la moció expliquen els canvis de Torra"

L'activista social i economista Arcadi Oliveres, el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols i el pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu…

30 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
L'activista social i economista Arcadi Oliveres, el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols i el pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat Carles Armengol, han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que Quim Torra ha canviat els consellers que són a la presó i els de Bèlgica per una nova oportunitat política que queda oberta, amb la moció de censura contra Mariano Rajoy i també amb el fet que el govern espanyol ha deixat per escrit que no volia publicar els nomenaments en el Diari Oficial de la Generalitat. Armengol ho ha explicat així: "Hi ha dues claus que expliquen bastant aquest moviment. Una és la carta del govern espanyol en què deia que no publicaria el decret de nomenament del govern, perquè és una prova de prevaricació o una conducta il·legal. D'altra banda, la moció de censura també ha influït en la celeritat de la decisió, perquè no se sap què pot passar en el debat en cap dels sentit, perquè el PP, PSOE i Ciutadans havien defensat el 155 de diferents maneres, tenint en compte que els populars havien anunciat que l'aixequen quan hi hagi govern i altres escenaris no estan tan clars".
Per la seva banda, Sols ha destacat que, des de la Generalitat, "s'ha volgut treure conflictivitat per donar motius perquè els partits que li donen suport acabin votant sí a la moció de censura". En aquesta línia, ha subratllat que "ara tindrem un govern a Catalunya, cosa que comportarà la supressió del 155 i es rebaixarà la tensió". I Arcadi Oliveres ha comentat que "el debat clau es va produir entre legitimitat i pragmatisme, i es va optar per aquesta última opció quan es va renunciar a la Presidència de Puigdemont, i aquests canvis de consellers són conseqüència de la primera decisió, cosa que explica que la CUP no hi estigui d'acord"


En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la necessitat de desbloquejar el govern català en un moment especialment tens a nivell social, amb les fortes discussions per les creus grogues en algunes platges i amb les visions oposades sobre la figura de Quim Torra i la situació política en general. Recordem que el nou president de la Generalitat ha optat per prescindir de Jordi Turull, Josep Rull (a la presó) i Toni Comín i Lluís Puig (a Bèlgica) per recuperar la vida institucional a Catalunya i que els consellers puguin prendre possessió. Ara incorpora Laura Borràs, Damià Calvet, Maria Àngels Chacón i Alba Vergés.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 30 de maig.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023