En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"El govern espanyol no dialogarà sobre el referèndum català"

El referèndum aCatalunya és un tema que encara segueix sent una incògnita. Des de l’Estatespanyol s’ha dit en nombroses ocasions que no es permetrà que…

10 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix
El referèndum aCatalunya és un tema que encara segueix sent una incògnita. Des de l’Estatespanyol s’ha dit en nombroses ocasions que no es permetrà que se celebri. ACatalunya, en canvi, molts polítics i ciutadans en general estan convençuts de la seva convocatòria de forma unilateral. Pertractat aquest tema, han participat aquest dilluns en el programa del Mirador de l’Actualitat, el periodistaLluís Foix, el diputat d’Esquerra al Congrés Joan Capdevila i el president de la Federació Catalana de Rugby imilitant del PDeCAT Ignasi Planas. Foix  veu molt difícil que a Catalunya es puguicelebrar un referèndum independentista, perquè, segons ell, el poble català nosap com portar-lo a terme. “Els quidefensen la idea del referèndum són uns somiatruites”, ha dit. El periodista ha destacatque el full de ruta sobiranista acabava el mes passat i que, al mateix mes demarç, “s’havia d’haver proclamat laindependència de Catalunya”. 

En un altre moment, Foix ha destacat que, quanes parla de lleis que van acompanyades dela celebració del referèndum, “la gentvol saber quin tipus de lleis són les de la desconnexió i la llei detransitorietat”. Capdevila ha afegit que “si es celebra finalment el referèndum, l’Estatespanyol intervindrà per la via judicial i no política”. També ha deixat una pregunta a l’aire,“La qüestió no només és com es farà, sinó que també cal tenir en compte com s'impedirà", ha comentat.

El diputat Capdevila ha afegit que “la primera condició perquè un problemas’aturi és no voler-ne parlar”.  Planas ha anat per aquesta línia i creuque a Catalunya no se celebrarà un referèndum, “perquè el govern espanyol no l'acceptarà ni ara ni d'aquí a un temps”. I ha afegit que “no l'acceptaran ni el PP, ni PSOE, ni tampoc Ciutadans”. Per a Planas, “Espanya és un Estat amb unconcepte polític antic perquè primer va ser absolutista i després dictatorial,cosa que fa que aquest tipus de celebracions democràtiques com, el referèndum, no esduguin a terme perquè l'Estat les impedeix”.

En els primers minutsdel programa, també amb la intervenció de l’exdiputat del PSCRoberto Labandera, els participants han expressat lesseves condolences per la recent mort de l’exministra socialista de Defensa Carme Chacón.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest dilluns, 10 d'abril.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció