En directe

Fórmula Estel

MEDI AMBIENT

El Govern té manca de personal per tramitar els projectes d'energies renovables

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el regidor d’emergència climàtica i transició ecològica de l’ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, s’ha mostrat preocupat per la falta de planificació en la transició energètica.

15 novembre 2021

Redacció

Comparteix

La Generalitat no té el personal suficient per poder tramitar els 600 projectes d'energies renovables presentats després de l'aprovació del Decret Llei d'Emergència Climàtica del 2019. Així ho reconeix la mateixa consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, en una resposta parlamentària a la qual ha tingut accés Ràdio Estel.

La consellera diu textualment, que no es "va preveure la necessitat de dotar de recursos humans addicionals que fessin possible la tramitació del decret".

El gerent de la patronal d'EolicCat, Jaume Morrón, ha exigit al Govern que posi els recursos necessaris per tramitar els projectes pendents i que puguin tirar endavant. Morrón ha valorat que la falta de personal del departament és una "excusa de mal pagador".

Segons Morrón, dels 607 projectes presentats, la generalitat ha declarat 143 com a no viables; 54 són eòlics i 89 fotovoltaics. El govern encara no ha facilitat aquestes dades ni n'ha fet una valoració aquesta emissora.

Preocupació per la falta de planificació

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el regidor d'emergència climàtica i transició ecològica de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, s'ha mostrat preocupat per la falta de planificació. Assegura que "Catalunya s'està quedant enrere perquè el nivell d'implementació és extremadament lent i no hi ha els equips preparats per dur a terme aquesta transició".

La potència elèctrica total dels projectes presentats sumen 12 gigawats. Una xifra que supera la total instal·lada a Catalunya a la del llarg dels darrers 100 anys, considerant tres grups nuclears, les centrals hidroelèctriques dels Pirineus promogudes per la Canadenca, els cicles combinats del litoral de Barcelona i St. Adrià, entre d'altres.

Dels 600 avantprojectes, una part són promoguts per empreses públiques d'Itàlia, França, Noruega i de Qatar.

Davant aquest volum de peticions, ara la consellera assegura que "s'està treballant per tal d'incorporar de forma urgent més recursos humans al programa d'autoritzacions d'instal·lacions elèctriques. Aquestes persones es distribuiran entre els serveis territorials de Lleida, Tarragona, Terres de l'Ebre, Barcelona i, en menor mesura, Girona, ja que és la demarcació catalana on s'han presentat menys projectes."

Entrevista amb Eloi Badia, regidor d'emerglència climàtica i transició ecològica de l'Ajuntament de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

Violant Cervera, consellera de Drets Socials, exposa que "la llei estatal d'habitatge està molt mal finançada” i que no aporta els recursos necessaris per fer front a l'emergència habitacional

Cervera ha anunciat que el Govern portarà la llei estatal d'habitatge al Tribunal Constitucional, previ dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, si no es modifica el seu redactat durant el tràmit parlamentari.

5 novembre 2021

Redacció

POLÍTICA

RÀDIO ESTEL

Laia Bonet, tinenta d'alcaldia de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, demana una "aposta atractiva" en transport públic per frenar les retencions diàries

La ciutat ha recuperat el 80% de l'ús que es feia del transport públic abans de la pandèmia.

28 octubre 2021

Redacció