En directe

La Missa de cada dia

ESGLÉSIA CATALUNYA

El grup de creients ‘Alcem la veu’ es reinvidica aquest 8-M

El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns de dones, coincidint amb el 8 de març. Aquest diumenge va tenir lloc…

8 març 2021

Redacció

Comparteix
El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns de dones, coincidint amb el 8 de març. Aquest diumenge va tenir lloc la concentració a Barcelona del col·lectiu ”Alcem la Veu”, una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis amb seu a Catalunya. Defensen els drets de les dones a l’Església catòlica, i advoquen per una institució on les veus femenines comptin més, participin i liderin en les mateixes condicions que els homes. Noemí Ubach, membre de la coordinadora, ha dit, en una entrevista a Ràdio Estel, que “la concentració d’aquest diumenge va ser un èxit”
Noemí Ubach ha explicat que “‘Alcem la Veu’ reclama el ple reconeixement de la dignitat i la igualtat de les dones a l’Església perquè entén la institució com una comunitat d’iguals”.  En aquest sentit, ha afegit que “la institució eclesial hauria de ser la primera a l’hora de donar exemple”. Segons el col·lectiu, “no pot ser que més de la meitat dels membres de l’Església quedi discriminada només pel fet de ser dones”. En aquesta línia, ha afegit que “l’Església reconeix a les dones un paper relacionat amb les cures, amb el voluntariat i amb la catequesi però, quan es parla de llocs de presa de decisió o de lideratge, molts d’aquests àmbits estan vetats per raó de gènere”. En un altre moment, Noemí Ubach ha afirmat que, en la lluita per al dret de les dones dins l’Església, “el Papa Francesc ha fet passos, però no suficients”. 

Es pot escoltar el programa A primera hora AQUÍ

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció