En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

El grup de creients ‘Alcem la veu’ es reinvidica aquest 8-M

El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns de dones, coincidint amb el 8 de març. Aquest diumenge va tenir lloc…

8 març 2021

Redacció

Comparteix
El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns de dones, coincidint amb el 8 de març. Aquest diumenge va tenir lloc la concentració a Barcelona del col·lectiu ”Alcem la Veu”, una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis amb seu a Catalunya. Defensen els drets de les dones a l’Església catòlica, i advoquen per una institució on les veus femenines comptin més, participin i liderin en les mateixes condicions que els homes. Noemí Ubach, membre de la coordinadora, ha dit, en una entrevista a Ràdio Estel, que “la concentració d’aquest diumenge va ser un èxit”
Noemí Ubach ha explicat que “‘Alcem la Veu’ reclama el ple reconeixement de la dignitat i la igualtat de les dones a l’Església perquè entén la institució com una comunitat d’iguals”.  En aquest sentit, ha afegit que “la institució eclesial hauria de ser la primera a l’hora de donar exemple”. Segons el col·lectiu, “no pot ser que més de la meitat dels membres de l’Església quedi discriminada només pel fet de ser dones”. En aquesta línia, ha afegit que “l’Església reconeix a les dones un paper relacionat amb les cures, amb el voluntariat i amb la catequesi però, quan es parla de llocs de presa de decisió o de lideratge, molts d’aquests àmbits estan vetats per raó de gènere”. En un altre moment, Noemí Ubach ha afirmat que, en la lluita per al dret de les dones dins l’Església, “el Papa Francesc ha fet passos, però no suficients”. 

Es pot escoltar el programa A primera hora AQUÍ

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció