En directe

El diumenge a Montserrat

ESGLÉSIA CATALUNYA

El Grup de Treball Estable (GTER) diu que "totes les religions, enteses correctament, són promotores de convivència"

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), entitat amb representants musulmans, jueus i cristians, ha expressat aquest dissabte al vespre el seu rebuig…

14 novembre 2015

Redacció

Comparteix

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), entitat amb representants musulmans, jueus i cristians, ha expressat aquest dissabte al vespre el seu rebuig “amb pena i impotència” pels assassinats comesos divenderes a París. En el manifest, el conjunt de les comunitats religioses que integren aquesta entitat, representatives de la societat catalana, demanen que “s’aturi qualsevol tipus de violència”, alhora que declara que “totes les religions, enteses correctament, són i han de ser promotores de convivència”. El GTER ha manifestat, en la mateixa línia, que vol continuar treballant “a fi que no es malmeti la convivència social que gaudim a Catalunya”. Igualment els signants del manifest han volgut fer arribar el condol a les víctimes i els seus familiars, i expressar que se senten “propers en el seu patiment”.

El GTER treballa des de l'any 2004 en la línia de diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència. Aquesta entitat està formada per l'Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l'Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s'integren les altres religions presents a casa nostra.

MANIFEST:

Davant l’atemptat que ha tingut lloc a París el 13 de novembre de 2015,  el GRUP DE TREBALL ESTABLE DE RELIGIONS (GTER), on hi ha les diferents religions presents a Catalunya, unànimement consternats pels esdeveniments succeïts, volem declarar:

 Que tenim necessitat de compartir el nostre gran desig de Pau i per això, rebutgem amb pena i impotència, els assassinats i atemptats comesos en els diferents espais de la ciutat parisenca. Demanem que s’aturi qualsevol tipus de violència. No és el món que volem.

 Que totes es religions viscudes autènticament són mostra d’amor i d’esperança, i en volem ser testimonis.

 Que volem continuar treballant a fi que no es malmeti les relacions socials que gaudim a Catalunya i farem el que sigui necessari. Totes les religions, enteses correctament, són i han de ser promotores de convivència.

Per això, essent propers, compartim el patiment i volem fer arribar el nostre condol a les víctimes, els seus familiars, i a tota la societat francesa.

El GTER està treballant des de fa més de deu anys per diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència.

I en aquest sentit, per aquest mes de novembre i desembre, el GTER dirigirà un conjunt de programes a Ràdio Estel on es parlarà de la importància i de l’impacte del diàleg interreligiós a la nostra societat.

El GTER està format per les comunitats religioses següents: l'Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l'Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s'integren les altres religions presents a casa nostra.

Barcelona, 14 de novembre de 2015

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció