En directe

La Caravana

POLÍTICA

"El judici de l'1 d'octubre està organitzat per a una venjança"

Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, Jordi López Camps, col·laborador de Cristianisme i Justícia i exdirector general d'Afers Religiosos, i Lluís…

29 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, Jordi López Camps, col·laborador de Cristianisme i Justícia i exdirector general d'Afers Religiosos, i Lluís Batlló, advocat penalista, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la imminència del judici per l’1 d’octubre, que es visualitza amb el trasllat aquest divendres dels presos independentistes a Madrid, mentre segueix havent-hi aspectes encara molt incerts del que pot ser el desenvolupament de les sessions. López Camps ha assegurat que "l'única sentència possible que es pot esperar és l'absolució i que el tribunal demani perdó per haver mantingut a la presó unes persones innocents". En la mateixa línia, ha lamentat que "el judici de l'1-O no està organitzat per escatir una veritat sinó per a una venjança". Igualment ha qualificat de "justificades les mobilitzacions per transmetre en quin estat està una part del poble de Catalunya sobre aquest procés i també com es veu des d'instàncies internacionals"
Batlló ha recordat que "Mariano Rajoy, no va ser capaç de dialogar, i ho va deixar tot al jutjat". D'altra banda, però, ha aclarit que "alguna cosa va passar al setembre i octubre de 2017, cosa que fa que la clau que l'escrit d'acusació del Ministeri Fiscal, on inclou de rebel·lió, és considerat de la mateixa manera o no pel Tribunal Suprem". Finalment ha dit que espera "que el Tribunal Suprem ens deixi bocabadats i dicti una sentència que, encara que no agradi als independentistes, no agradi tampoc als contraris sinó únicament una interpretació de la llei". Finalment Joan-Lluís Pérez Francesch ha dit que el judici "és innecessari, confús i repressiu", i que "comprèn la reacció contrària, perquè allò que no s'ha pogut solucionar políticament als despatxos es porta als tribunals, cosa que no és la millor aposta, com tampoc la del carrer, tot i que s'entén que hi hagi gent que no hi vegi cap altra possibilitat".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 29 de gener.
Les acusacions de rebel•lió, sedició i malversació constitueixen els principals presumptes delictes a 9 dirigents en presó preventiva, mentre una part important dels catalans es mostren des de fa mesos contraris a aquest procés judicial i sobretot demanen la llibertat provisional. Es preveuen, en qualsevol cas, repercussions socials i polítiques d’una vista decisiva per saber fins a on pot arribar la valoració de la justícia espanyola i la seva credibilitat. L’inici serà probablement la primera setmana de febrer.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023