En directe

Tot anirà bé

RÀDIO ESTEL

"El límit a la llibertat d'expressió se'l posa cadascú"

A falta d’una setmana exacta per La Nit de RàdioEstel i Catalunya Cristiana, hem tancat la setmana a la Fórmula Estel amb una entrevista a…

25 maig 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
A falta d’una setmana exacta per La Nit de RàdioEstel i Catalunya Cristiana, hem tancat la setmana a la Fórmula Estel amb una entrevista a l’humorista Toni Albà.
Amb l’actor i director de cinema hem parlat dels límits de la llibertat d’expressió i de la llibertat d’expressió en les arts, com el cas d’ARCO, el raper Valtonyc o el seu mateix cas: “Ja no hi ha llibertat d'expressió. Amb ús de la llei, de la política, de la judicatura, això s'ha trencat ja. Estem en una dictadura, la dictadura del senyor Rajoy, que per lluitar per la impotència total contra tot allò que no els agrada ja s'està aplicant la censura. Intentant posar cantants a la presó… quan no titellaires, tuitaires, dibuixants de El Jueves, escultors, artistes… i seran opinadors, periodistes... i molt aviat hi sereu tots, tots estarem imputats”, ha advertit Albà.
Quins són els límits de la llibertat d’expressió? “No hi ha límits a la llibertat d’expressió: és un dret fonamental, reconegut a les Nacions Unides. El límit se'l posa cadascú. Les paraules, els dibuixos, els escrits... no maten ningú: ningú ha mort per això. El que mata són els fets. El que sí que és cert és que jo no puc mentir sobre algú”, ha respost l’humoristà Toni Albà. A més, l'actor ha fet una crida a lluitar contra el feixisme: “Estan crispats els feixistes de la societat. Els altres estem tristos, de saber que durants tants anys hem tingut el feixisme dormint al costat. El feixisme és l’enemic, no l’adversari. Al feixisme, tal com diu el [Gabriel] Rufián, se’l combat. És la làcra social, el càncer de la societat. I si no l’atures destrueix la societat”.
Sentència del cas Gürtel 
L’advocat Lluis Batlló ha valorat la sentència: "És el paradigma d'un cas de corrupció: es necessiten dues persones, el capo, el senyor Correa, i l'altre, el senyor Bárcenas, que és el contacte dins del partit perquè les administracions públiques on mana el PP donin feina a les empreses de Correa. A més de las mordidas de Correa i Bárcenas, per això es van beneficiar el PP"
En l'espai informatiu de la Fórmula, Àngel Miret repassa els divendres les notícies socials de la setmana a Un món sense fronteres. Miret ha explicat queJapó hi ha persones que moren soles, i una comunitat cristiana que viu com els primers deixebles.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció