En directe

Taula compartida

RÀDIO ESTEL

El Marroc retrocedeix i tanca la frontera amb Ceuta

La situació a El Tarajal (Ceuta) ja era molt diferent aquest dimecres, amb algunes arribades de migrants que eren retornats automàticament, gràcies al tancament de…

20 maig 2021

Comparteix
La situació a El Tarajal (Ceuta) ja era molt diferent aquest dimecres, amb algunes arribades de migrants que eren retornats automàticament, gràcies al tancament de la frontera per part del Marroc. En declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, la cap de comunicació de Creu Roja de Ceuta, Isabel Brasero, ha explicat que “la situació aquest dijous  sobre el terreny és tranquil·la”. Malgrat això, es respira una calma tensa. Brasero ha comentat que “estem en alerta perquè, en qualsevol moment, poden arribar-hi més persones”.  Des de Creu Roja, segons ha explicat Isabel Brasero, s’han viscut situacions molt difícils davant l’onada massiva de migrants “amb molts menors no acompanyats i families amb infants”.
En les últimes hores, d'altra banda, un integrant del govern marroquí reconeixia obertament que aquesta crisi migratòria és la resposta a la presència a Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, acollit i ingressat en un hospital de Logronyo. La responsable de comunicació de Creu Roja ha reconegut que, a la delegació de Ceuta, l’entitat ha estat desbordada, ja que "mai no s’hi havia vist una entrada amb tanta gent de cop". 
D’altra banda, aquest mateix divendres en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, hem dibuixat el perfil del candidat a president de la Generalitat Pere Aragonès. Ens hi ha ajudat el periodista i expert en informació d’Esquerra Republicana Xavier Barrena. Barrena, que fa nou anys que segueix l’activitat del partit, des de la campanya del 2012 concretament, ha explicat que els Aragonès son una familia benestant del Maresme i que ideològicament podria estar més a prop de l’antiga Convergència. Pere Aragonès, segons ha dit el periodista, viu el seu moment crucial quan coneix Oriol Junqueras, que li fa mestratge i protecció de la seva figura política.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024