En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El Marroc retrocedeix i tanca la frontera amb Ceuta

La situació a El Tarajal (Ceuta) ja era molt diferent aquest dimecres, amb algunes arribades de migrants que eren retornats automàticament, gràcies al tancament de…

20 maig 2021

Comparteix
La situació a El Tarajal (Ceuta) ja era molt diferent aquest dimecres, amb algunes arribades de migrants que eren retornats automàticament, gràcies al tancament de la frontera per part del Marroc. En declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, la cap de comunicació de Creu Roja de Ceuta, Isabel Brasero, ha explicat que “la situació aquest dijous  sobre el terreny és tranquil·la”. Malgrat això, es respira una calma tensa. Brasero ha comentat que “estem en alerta perquè, en qualsevol moment, poden arribar-hi més persones”.  Des de Creu Roja, segons ha explicat Isabel Brasero, s’han viscut situacions molt difícils davant l’onada massiva de migrants “amb molts menors no acompanyats i families amb infants”.
En les últimes hores, d'altra banda, un integrant del govern marroquí reconeixia obertament que aquesta crisi migratòria és la resposta a la presència a Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, acollit i ingressat en un hospital de Logronyo. La responsable de comunicació de Creu Roja ha reconegut que, a la delegació de Ceuta, l’entitat ha estat desbordada, ja que "mai no s’hi havia vist una entrada amb tanta gent de cop". 
D’altra banda, aquest mateix divendres en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, hem dibuixat el perfil del candidat a president de la Generalitat Pere Aragonès. Ens hi ha ajudat el periodista i expert en informació d’Esquerra Republicana Xavier Barrena. Barrena, que fa nou anys que segueix l’activitat del partit, des de la campanya del 2012 concretament, ha explicat que els Aragonès son una familia benestant del Maresme i que ideològicament podria estar més a prop de l’antiga Convergència. Pere Aragonès, segons ha dit el periodista, viu el seu moment crucial quan coneix Oriol Junqueras, que li fa mestratge i protecció de la seva figura política.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció