En directe

La Caravana

SOCIETAT

'El Mirador de l'actualitat' analitza tot l'ambient de la Diada

Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Josep Maria Balcells, membre del nou partit Catalunya…

11 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Josep Maria Balcells, membre del nou partit Catalunya en Comú i exdiputat del PSC Ciutadans pel Canvi, han analitzat aquest dilluns, en el programa El Mirador de l'actualitat, el que ha estat enguany la Diada Nacional de Catalunya. Pérez Francesch ha destacat que "la manifestació és a favor de la independència, però sempre des d'una voluntat integradora de tots, també els del 'no', que podrien organitzar perfectament una altra concentració". En aquesta línia, ha recordat que "la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut ja va obrir, l'any 2010, tota una crisi d'Estat" que explica el moment que vivim. 
Per la seva banda, Balcells ha comentat que "la manifestació respon a una sensibilitat i un pensament que té molts seguidors i que no es pot ignorar, però tampoc no s'ha de magnificar". Toni Picó ha elogiat la capacitat de convocatòria dels organitzadors de la manifestació, alhora que ha lamentat que "una iniciativa que es pretén sumar està restant perquè està donant suport a unes males formes utilitzades per la majoria parlamentària, aquests dies", a l'hora d'aprovar les lleis del Referèndum i de Transitorietat. Finalment destaquem que tant Pérez Francesch com Picó i Balcells s'han mostrat, amb diferents matisos, crítics amb el discurs del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, al final de la concentració a Barcelona. 

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023