En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El missatge de Déu s'expressa "en els petits, no pas en els savis"

Francesc ha assegurat aquest dimarts que "el Senyor ha revelat el Misteri de la Salvació als petits, no pas als erudits ni als savis". En…

29 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha assegurat aquest dimarts que "el Senyor ha revelat el Misteri de la Salvació als petits, no pas als erudits ni als savis". En l’homilia de la Missa matinal celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, el Papa ha reflexionat sobre la virtut dels petits que, segons ha recordat també, "és el temor del Senyor, que no té res a veure amb la por, sinó amb la humilitat". El Sant Pare ha recordat que Déu té preferència pels qui saben comprendre els seus misteris, no pas els doctes i els savis, sinó "el cor dels petits". Igualment ha destacat que "per Nadal veurem aquesta petitesa, amb un nen, un estable, una mare i un pare".
El pontífex ha subratllat que només els petits "són capaços d'entendre plenament el sentit de la humilitat". Precisament en relació amb aquest valor ha explicat que "viure la humilitat cristiana és tenir aquest temor del Senyor que no és por, sinó caminar en la presència del Senyor, on hi ha la força". Francesc ha definit la humilitat com el fet de "caminar amb alegria, la que mostra Jesús perquè Déu revela el seu misteri als humils perquè puguem ser vigilants en l'oració, actius en la caritat fraterna i exultants d'alegria en la lloança". A partir del fragment evangèlic del dia, de Lluc, el pontífex ha presentat "la lloança de Jesús al Pare" com una revelació "dels misteris de la Salvació que el Senyor als més petits".
Comentari del cardenal Menichelli sobre l'Advent i la humilitat
D'altra banda, i seguint amb les reaccions als últims missatges del Sant Pare, l’arquebisbe de la diòcesi italiana d’Ancona, Edoardo Menichelli, ha comentat, igualment aquest dimarts les dues primeres homilies del Papa dins el temps d’Advent que acaba de començar. El prelat ha destacat sobretot la idea de posar-se en camí per trobar-se amb el Senyor, una ruta que només pot acabar bé si som humils. El cardenal Menichelli ha situat el moment actual en el context dels temps en què va arribar Jesús al món, per afirmar que "l'Advent ens reclama precisament que imitem els personatges d'aquell temps". Alhora recorda que "els qui van acollir el Fill de Déu nascut a Betlem són els simples, els humils i els qui no han raonat sobre el perquè o sobre la manera, sinó que simplement han acollit una invitació, una proposata i un acte de lliure adhesió".
L’arquebisbe d’Ancona ha recordat que el Sant Pare situa la humilitat precisament en el centre de la vida cristiana. "Vivim en un món d'excel·lències, de fortalesa i de domini en què després, a última hora, tot es resol en una mena de teoria de la vanitat", ha comentat. En la mateixa línia, el cardenal ha afegit que "els gestos d'unitat, simplicitat i autenticitat del Papa Francesc no sempre poden ser acollits i entesos com un ensenyament o una càtedra"
El cardenal Menichelli ha destacat també la gran riquesa de la carta apostólica Misericordia et Misera, publicada pel Sant Pare en el final de l’Any Jubilar. Ha assegurat que el document l'ha colpit, ja que "el Papa ha afrontat la misericòrdia prenent com a exemple l'encontre de Jesús amb la dona adúltera, sense nom, per exaltar la dimensió salvífica d'una trobada entre el misecordiós i la mísera". L’arquebisbe d’Ancona ha destacat, en la mateixa línia, la dimensió didàctica dels últims missatges que proposa Francesc.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 29 de novembre.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció