En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

El missioner combonià Dàrio Balula recorda que el drama de molts països africans “no és allà, sinó aquí”, al nord benestant

El missioner portuguès Dàrio Balula Chaves treballa des de l’any 1978 amb les persones més vulnerables de Zàmbia. Aquest dijous a les 19.30 h., pronuncia…

29 gener 2015

Redacció

Comparteix
El missioner portuguès Dàrio Balula Chaves treballa des de l’any 1978 amb les persones més vulnerables de Zàmbia. Aquest dijous a les 19.30 h., pronuncia una conferència a la sala d’aces dels Jesuïtes a Barcelona, al carrer Casp número 27, dins l’acte de presentació de la campanya  anual de Mans Unides 2015, amb un  lema molt directe: “Lluitem contra la pobresa, t’hi apuntes?”. La col•lecta serà diumenge de la setmana vinent, 8 de febrer, a totes les esglésies de Catalunya. Dàrio Balula, que és missioner combonià, ha impulsat nombrosos projectes amb el suport de Mans Unides a Lusaka, la capital de Zàmbia.
Dàrio Balula ha explicat aquest dijous, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que la seva missió a Zàmbia ha tingut “un primer període d’entrada i coneixement de la cultura i la llengua del país, amb una nova manera de viure i adaptar-se a les persones”. En una segona etapa, va treballar “en un gran barri de la capital, Lusaka, on hi havia molta pobresa i gran necessitat”. Finalment, ha passat una tercera fase, de sis anys, “com a provincial a Malawi i Zàmbia, visitant els missioners i treballant mal costat de les comunitats”.
El missioner, de visita aquests dies a Catalunya, ha lamentat la pobresa estructural dels països africans on ha viscut, alhora que ha subratllat positivament l’estabilitat que tenen: “A Zàmbia i Malawi, la sort és que no hi ha hagut guerres, ni internes ni amb altres països. Són nacions amb gent molt bona, que treballa i intenta desenvolupar la vida de la comunitat”. En aquesta línia, Dàrio Balula ha comentat que “el treball ha estat més de desenvolupament social, tot ajudant moltes persones a agafar consciència de les seves possibilitats, i sempre evitant la temptació del paternalisme, ja que la gent té molt bona capacitat d’ajudar la els qui són del seu propi país”.
Sobre la situació social i religiosa a Zàmbia, Balula ha destacat que “l’Església és forta, amb cristians molt organitzats en comunitats de base i molt actives”. També ha comentat que “els cristians són un 30 per cent (catòlics) i un altre 20 (protestant i altres confessions)”. Finalment, com  a crida per a la campanya de Mans Unides, el missioner combonià ha recordat que “la col•lecta per lluitar contra la pobresa té el seu fonament en el fet que el problema d’aquest drama, que afecta molts països en vies de desenvolupament, no és allà sinó aquí, on sovint ignorem els seus problemes”.
Es pot escoltar aquí (des del minut 30'00") tota l'entrevista a Dàrio Balula.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció