En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

El Mobile Social Congress, un espai d'organització de debat ciutadà

Els dies 25, 26, 27 i 28 de febrer arribarà una nova edició a Barcelona del Mobile World Congress.Paral·lelament a aquest esdeveniment, es portarà a…

19 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Els dies 25, 26, 27 i 28 de febrer arribarà una nova edició a Barcelona del Mobile World Congress.Paral·lelament a aquest esdeveniment, es portarà a terme el Mobile Social Congress que és una organització ciutadana de debat, que pretén fer prendre consciència del consum excessiu dels telèfons mòbils, dels danys medioambientals que comporta l'ús excessiu dels aparells electrònics, com els mòbils, tauletes, consoles o diversos aparells electrònics que van sortint al mercat.Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb Laia Fargas, coordinadora del Mobile Social Congress."Volem millorar a través de l'organització les condicions de treball dels treballadors de les empreses de telefonia mòbil, informar sobre el consum responsable de la tecnologia i dels danys al mediambient que aquesta comporta. Informar dels materials amb els quals és fabriquen els mòbils i altres parells com el coltan que comporten danys socials i mediambientals".

"La durada del Mobile Social Congress serà de tres dies, es farà a Barcelona on una taula rodona donarà el tret de sortida el dia 26 i s'hi presentaran informes sobre els impactes ambientals de la minería a Xile, Armènia i Zàmbia".
Un repàs a l'actualitat política i a les persones sense llar

Al programa també s'ha parlat de les properes eleccions generals amb el politòleg Guillem Pursals, amb Ferran Busquets, director d'Arrels fundació, i hem parlat de les persones que viuen al carrer i no disposen d'una llar.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció