En directe

Fórmula Estel

CULTURA

El monestir de Santa Maria de Vallbona, monument favorit dels catalans

El monestir deSanta Maria de Vallbona ja pot presumir de ser el monument favorit delscatalans. Així ho han decidit els més de 200.000 usuaris que…

11 maig 2018

Redacció

Comparteix

El monestir deSanta Maria de Vallbona ja pot presumir de ser el monument favorit delscatalans. Així ho han decidit els més de 200.000 usuaris que han participat alconcurs “El Monument favorit dels catalans 2018”, certamen organitzat per larevista Descobrir, l’Agència Catalanadel Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio. Eltemple ha superat a la final un altre monestir, el de Sant Pere de Rodes, en uncertamen en el qual s’han presentat grans monuments del nostre país com el castellde Montsoriu o la cartoixa d’Escaladei, tots dos semifinalistes.

Aquesta és latercera edició del concurs, que va néixer com una manera de fer més visible l’excepcionalitatdels monuments i el patrimoni cultural del país. Els dos guanyadors anteriorsvan ser el Turó de la Seu Vella de Lleida, el primer any, i el castell deCardona el segon.

Els organitzadors handestacat el gran èxit de participació i l’expectació que ha generat el concursdes del primer dia, a la mateixa vegada que han elogiat al monestir de SantaMaria de Vallbona, que han descrit com “el monestir cistercenc femení mésimportant del Principat”. La resta de participants i els vots obtinguts espoden consultar a la web de la revista Descobrir:www.descobrir.cat.

 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció