En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona celebra el 25è aniversari fidel a la seva missió: vincular fe i vida

El Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (MPCB) celebra aquest dissabte el seu 25è aniversari, a partir de les 18.00 hores amb una trobada al Seminari…

5 novembre 2015

Redacció

Comparteix
El Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (MPCB) celebra aquest dissabte el seu 25è aniversari, a partir de les 18.00 hores amb una trobada al Seminari Conciliar de Barcelona (carrer Diputació, 231). Aquesta xarxa ha treballat en aquest quart de segle amb la creació de grups de revisió de vida. Núria Iceta i Jaume Artés, membres de la Comissió Diocesana del moviment, han explicat aquest dijous a Ràdio Estel la seva experiència, lligada al seu estat de vida laïcal i amb més de 20 anys de pertinença a l'entitat, primer des del Moviment Universitari d'Estudiants Cristians (MUEC) i després ja en l'MPCB
Núria Iceta ha dit que el col·lectiu "intenta acompanyar els laics cristians, que intenten viure la seva fe integrats en la seva professió, amb la creença d'acord amb la vida i la vida d'acord amb la fe". Jaume Artés ha comentat que "l'experiència de tots els membres comporta que la fe viscuda necessita ser compartida perquè, si no és així, acaba morta". Artés ha destacat que "les realitats de cada persona canvia, de quan és estudiant a les etapes d'inserció professional, formació de famílies i altres situacions".
Núria Iceta ha lligat el carisma del Moviment de Professionals Catòlics (que té la seu al Carrer València, 244, de Barcelona) amb el d'altres realitats de Catalunya, altres llocs d'Espanya i també de l'àmbit internacional. Ha afegit que "el moviment neix a partir de tres grups de revisió de vida l'any 1990, però necessitaven altres estímuls que han donat una coordinació, fins als 15 grups actuals". Iceta ha afegit que espera "que en el futur hi hagi més grups". Jaume Artés ha situat l'objectiu d'aquesta celebració de dissabte amb "el rellançament del moviment i del paper dels seus membres com a laics".
La celebració té tres parts: una sessió sobre el paper actual laics, amb Alphonse Borras, vicari general de la diòcesi de Lieja (Bèlgica) en diàleg amb la periodista Eulàlia Tort, una celebració de l'Eucaristia i després un sopar. Per inscriure's, es pot entrar en la web del Moviment de Professionals Catòlics.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 25'00") tota l'entrevista a Jaume Artés i Núria Iceta.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció