En directe

El Rosari

RÀDIO ESTEL

El musical 'Si Teresa de Jesús volviera hoy' torna a Barcelona, amb dues sessions, el divendres 27 i el dissabte 28

Si Teresa de Jesús volviera hoy, un musical que s’ha representat durant aquest any 2015 coincidint amb el 5è centenari de la santa d’Àvila, torna…

19 novembre 2015

Redacció

Comparteix
Si Teresa de Jesús volviera hoy, un musical que s’ha representat durant aquest any 2015 coincidint amb el 5è centenari de la santa d’Àvila, torna a posar-se en escena a Barcelona, concretament al col•legi de les Teresianes del carrer Ganduxer de Barcelona. Serà el divendres 27 de novembre a les 20.30 hores i el dissabte 28 a les 19.30. Així es clou, des de la Família Teresiana de Sant Enric d’Ossó, tot l’Any Teresià. El musical, dirigit per Albert López Vivancos, s’inspira en la primera part d’un llibret de la teresiana Maria Victòria Molins. En una entrevista aquest dimecres a Ràdio Estel, la religiosa i professora Mertxe Mañeru i la presidenta de l’Associacio de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de Cultura del col•legi del carrer Ganduxer, Ana Amat, totes dues actrius de l’obra, han destacat la proximitat d’una narració en què es projecta, des de l’escenari fins al públic, la reacció que Santa Teresa tindria davant situacions pròpies del nostre temps. L'escenificació planteja des de les protestes dels indignats fins a les trobades de joves als nostres carrers per fer el conegut “botellón”, passant per reivindicacions per a la igualtat de la dona i moltes altres situacions.
Ana Amat ha destacat que el musical “dóna a conèixer la figura de Teresa de Jesús des d’una altra perspectiva, perquè no és la seva vida, sinó el missatge que dóna a la societat actual si visqués actualment entre nosaltres”. L’obra, segons Mertxe Mañeru, ha estat fins ara “una gran experiència, tant en les primeres representacions al març a Barcelona com en les que s’han fet, per exemple, al juliol a Àvila i el 24 d’octubre passat a Lleida”, amb motiu del V Congrés d’Espiritualitat organitzat pels carmelites descalços. “A Àvila, hi havia un auditori de 2.000 persones d’arreu del món, cosa que va ser especialment emocionant que va demostrar que el missatge i la figura de Teresa continua viva als cinc continents”, ha afegit la teresiana.
D'altra banda, Ana Amat ha dit que “la música i la figura de la santa d’Àvila feien preveure que hi hauria unes quantes representacions, ja que la persona de Teresa, amb l’experiència d’interioritat i relació personal de Jesús amb llenguatge del nostre temps, ha arribat a la gent en un èxit que estava assegurat”. Sobre la representació a Lleida, Mertxe Mañeru ha recordat que “va ser una experiència intercongregacional molt positiva, amb el provincial dels carmelites descalços, germanes de Mataró i altres”. Totes dues han afegit que “hi ha diversos projectes de seguir representant el musical els propers mesos”. La germana Mertxe ha assegurat, finalment, que “el missatge de l’obra ha arribat perquè els elements, sobretot les cançons, arriben molt”.
Es poden adquirir les entrades al col•legi de les Teresianes del carrer Ganduxer, a Barcelona (telèfon 93 212 33 54). Si les 300 localitats de cada representació estiguessin plenes, també es pot comprar, demanant-lo igualment al centre, un DVD amb Si Teresa de Jesús volviera hoy. L'actriu que representa la santa d'Àvila és Mar Fernández, de llarga trajectòria en el teatre i també en la música d'inspiració cristiana.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 19'00") tota l'entrevista sobre el musical Si Teresa volviera hoy.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció