En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

El 'no' a la reforma constitucional italiana, punt de referència?

A Ràdio Estel, de cara a aquest dimecres, us preguntem: És necessària una reforma de la Constitució espanyola? - Sí. L’actual escenari sense majories absolutes…

5 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
A Ràdio Estel, de cara a aquest dimecres, us preguntem:

És necessària una reforma de la Constitució espanyola?
- Sí. L’actual escenari sense majories absolutes facilitarà el consens.
- No. Seria pitjor per a Catalunya i no afavoriria la regeneració política.
- Només si es reconeix el dret de Catalunya a decidir sobre la independència.
En el programa El Mirador de l'actualitat (19.25 h), analitzarem aquest dimecres el referèndum sobre la reforma constitucional a Itàlia, que ha provocat la dimissió del primer ministre Matteo Renzi per la derrota de la seva proposta. Ens preguntem si pot ser un exemple per a Espanya i fins a quin punt la derrota del que ha estat fins ara el govern italià amenaça el futur polític de la Unió Europea.Renzi defensava que la reforma constitucional serviria per millorar el funcionament de l'Estat i reduir la burocràcia i es proposava acabar amb el poder i les dimensions del Senat, perquè hi pugui haver governs molt més estables. Retirar el poder legislatiu al Senat, una reducció del nombre de senadors i la centralització de competències són els eixos d'una proposta que ha estat rebutjada pel poble. De cara a la política espanyola, queda un dubte: La reforma de la Constitució serà la clau d’aquesta legislatura a Espanya, tenint en compte la necessitat de diàleg i consens?
Hi participaran en el col·loqui Simone Callisto Manca, periodista, Luigi Contento, geòleg italià, i Joan Pallarès, historiador.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció