En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El 'no' a la reforma constitucional italiana, punt de referència?

A Ràdio Estel, de cara a aquest dimecres, us preguntem: És necessària una reforma de la Constitució espanyola? - Sí. L’actual escenari sense majories absolutes…

5 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
A Ràdio Estel, de cara a aquest dimecres, us preguntem:

És necessària una reforma de la Constitució espanyola?
- Sí. L’actual escenari sense majories absolutes facilitarà el consens.
- No. Seria pitjor per a Catalunya i no afavoriria la regeneració política.
- Només si es reconeix el dret de Catalunya a decidir sobre la independència.
En el programa El Mirador de l'actualitat (19.25 h), analitzarem aquest dimecres el referèndum sobre la reforma constitucional a Itàlia, que ha provocat la dimissió del primer ministre Matteo Renzi per la derrota de la seva proposta. Ens preguntem si pot ser un exemple per a Espanya i fins a quin punt la derrota del que ha estat fins ara el govern italià amenaça el futur polític de la Unió Europea.Renzi defensava que la reforma constitucional serviria per millorar el funcionament de l'Estat i reduir la burocràcia i es proposava acabar amb el poder i les dimensions del Senat, perquè hi pugui haver governs molt més estables. Retirar el poder legislatiu al Senat, una reducció del nombre de senadors i la centralització de competències són els eixos d'una proposta que ha estat rebutjada pel poble. De cara a la política espanyola, queda un dubte: La reforma de la Constitució serà la clau d’aquesta legislatura a Espanya, tenint en compte la necessitat de diàleg i consens?
Hi participaran en el col·loqui Simone Callisto Manca, periodista, Luigi Contento, geòleg italià, i Joan Pallarès, historiador.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció