En directe

La veu dels animals

SOCIETAT

El nou eix França-Itàlia, amb "aspectes positius i negatius"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Guillem Pursals, politòleg, i Jordi Verdaguer, advocat i analista internacional, han coincidit…

16 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Guillem Pursals, politòleg, i Jordi Verdaguer, advocat i analista internacional, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que la creació de noves aliances estratègiques a Europa "pot tenir aspectes positius i negatius". Carreras ha comentat que, "quan hi ha un partit o un país que necessita reafirmar-se en el si de la Unió, crea sempre un nou eix, com ha passat ara a Itàlia, on hi ha eleccions, amb França". En aquesta línia, ha comentat que "això acabarà amb un nou acord del Quirinal, però els canvis no sempre van bé, com va passar amb José María Aznar" i la seva política atlantista.

Verdaguer ha destacat que, "en el rerefons, tenim a la vella Europa una tradició del dret romà, contraposada a la de l'anglosaxó, que passa per basar el sistema públic i social en el dret de família, amb el pare com a motor, cosa que connecta amb la nostra tradició cristiana". També ha destacat que "és positiu que països com Itàlia i França intentin crear un nou eix". Pursals ha dit que "el nou eix pot ser històric perquè comportaria fer una Europa més mediterrània, també amb Espanya i Grècia, país que no hem d'oblidar i que pot ser un pont important amb l'Orient". En síntesi, ha assegurat que "hi haurà una Europa anglosaxona i del nord i una altra mediterrània". En el col·loqui, també s'ha comentat la importància d'una bona gestió del Brexit i el desbloqueig de la situació política a Alemanya amb el principi d’acord entre CDU, CSU i SPD perquè Angela Merkel sigui investida cancellera.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 16 de gener.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció