En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

El nou eix França-Itàlia, amb "aspectes positius i negatius"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Guillem Pursals, politòleg, i Jordi Verdaguer, advocat i analista internacional, han coincidit…

16 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Guillem Pursals, politòleg, i Jordi Verdaguer, advocat i analista internacional, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que la creació de noves aliances estratègiques a Europa "pot tenir aspectes positius i negatius". Carreras ha comentat que, "quan hi ha un partit o un país que necessita reafirmar-se en el si de la Unió, crea sempre un nou eix, com ha passat ara a Itàlia, on hi ha eleccions, amb França". En aquesta línia, ha comentat que "això acabarà amb un nou acord del Quirinal, però els canvis no sempre van bé, com va passar amb José María Aznar" i la seva política atlantista.

Verdaguer ha destacat que, "en el rerefons, tenim a la vella Europa una tradició del dret romà, contraposada a la de l'anglosaxó, que passa per basar el sistema públic i social en el dret de família, amb el pare com a motor, cosa que connecta amb la nostra tradició cristiana". També ha destacat que "és positiu que països com Itàlia i França intentin crear un nou eix". Pursals ha dit que "el nou eix pot ser històric perquè comportaria fer una Europa més mediterrània, també amb Espanya i Grècia, país que no hem d'oblidar i que pot ser un pont important amb l'Orient". En síntesi, ha assegurat que "hi haurà una Europa anglosaxona i del nord i una altra mediterrània". En el col·loqui, també s'ha comentat la importància d'una bona gestió del Brexit i el desbloqueig de la situació política a Alemanya amb el principi d’acord entre CDU, CSU i SPD perquè Angela Merkel sigui investida cancellera.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 16 de gener.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció