En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

El nou eix França-Itàlia, amb "aspectes positius i negatius"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Guillem Pursals, politòleg, i Jordi Verdaguer, advocat i analista internacional, han coincidit…

16 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Guillem Pursals, politòleg, i Jordi Verdaguer, advocat i analista internacional, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que la creació de noves aliances estratègiques a Europa "pot tenir aspectes positius i negatius". Carreras ha comentat que, "quan hi ha un partit o un país que necessita reafirmar-se en el si de la Unió, crea sempre un nou eix, com ha passat ara a Itàlia, on hi ha eleccions, amb França". En aquesta línia, ha comentat que "això acabarà amb un nou acord del Quirinal, però els canvis no sempre van bé, com va passar amb José María Aznar" i la seva política atlantista.

Verdaguer ha destacat que, "en el rerefons, tenim a la vella Europa una tradició del dret romà, contraposada a la de l'anglosaxó, que passa per basar el sistema públic i social en el dret de família, amb el pare com a motor, cosa que connecta amb la nostra tradició cristiana". També ha destacat que "és positiu que països com Itàlia i França intentin crear un nou eix". Pursals ha dit que "el nou eix pot ser històric perquè comportaria fer una Europa més mediterrània, també amb Espanya i Grècia, país que no hem d'oblidar i que pot ser un pont important amb l'Orient". En síntesi, ha assegurat que "hi haurà una Europa anglosaxona i del nord i una altra mediterrània". En el col·loqui, també s'ha comentat la importància d'una bona gestió del Brexit i el desbloqueig de la situació política a Alemanya amb el principi d’acord entre CDU, CSU i SPD perquè Angela Merkel sigui investida cancellera.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 16 de gener.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció