En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"El nou govern d'Itàlia vol canviar Europa, i això és molt seriós"

El geòleg italià Luigi Contento, l'analista de l'Associació de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-Cat) Antonio Gatta i el periodista Salvador Aragonés han comentat aquest dimarts, des del programa El Mirador…

5 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El geòleg italià Luigi Contento, l'analista de l'Associació de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-Cat) Antonio Gatta i el periodista Salvador Aragonés han comentat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, el complex panorama que viu Itàlia. Contento ha destacat que "la dreta s'ha fraccionat i ha deixat Matteo Salvini lliure per pactar amb el Moviment Cinc Estrelles", i que "serà un govern que comença a funcionar amb molts dubtes i alhora amb una forta oposició, tot i que certament els números parlamentaris surten". El geòleg també ha destacat que "Itàlia no té una economia pròspera, amb un deute de més de 2 bilions d'euros sobre el Producte Interior Brut, cosa que fa impossible que els grups que han pactat tirin endavant algunes de les propostes". Finalment ha destacat que "volen canviar Europa, i això és molt seriós".
Per la seva banda, Antonio Gatta ha comentat que "en democràcia, hi ha una majoria legítima, encara que no agradi tothom", i alhora ha reconegut que "hi ha ministres amb experiència, com és el cas de Giovanni Tria, ministre d'Economia". Ha denunciat que "el president de la República s'ha equivocat quan no ha valorat prou els candidats guanyadors, i ha vist el perill de protestes contundents al carrer si vetava el govern". Finalment Salvador Aragonés s'ha mostrat també encara més optimista quan ha dit que "a Itàlia hi ha capacitat de fer convergir sensibilitats paral·leles i contraposades".  En aquesta línia, ha destacat la importància del fet que "Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk hagin ofert ajuda a Itàlia i hagin recordat que l'euro està assegurat perquè ningú no en surt sense permís".
En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el nou govern d’Itàlia, signe de la revolució política que viu Europa amb un rumb molt incert: El primer ministre serà Giuseppe Conte. Recordem que el pacte entre la ultradretana Lliga, de Matteo Salvini, i l’antisistema Moviment Cinc Estrelles, de Luigi Di Maio, ja és una realitat. Salvini serà ministre de l’Interior i Di Maio, de Foment i Treball.

Es pot escoltar AQUI el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 5 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció