En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"El nou govern d'Itàlia vol canviar Europa, i això és molt seriós"

El geòleg italià Luigi Contento, l'analista de l'Associació de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-Cat) Antonio Gatta i el periodista Salvador Aragonés han comentat aquest dimarts, des del programa El Mirador…

5 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El geòleg italià Luigi Contento, l'analista de l'Associació de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-Cat) Antonio Gatta i el periodista Salvador Aragonés han comentat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, el complex panorama que viu Itàlia. Contento ha destacat que "la dreta s'ha fraccionat i ha deixat Matteo Salvini lliure per pactar amb el Moviment Cinc Estrelles", i que "serà un govern que comença a funcionar amb molts dubtes i alhora amb una forta oposició, tot i que certament els números parlamentaris surten". El geòleg també ha destacat que "Itàlia no té una economia pròspera, amb un deute de més de 2 bilions d'euros sobre el Producte Interior Brut, cosa que fa impossible que els grups que han pactat tirin endavant algunes de les propostes". Finalment ha destacat que "volen canviar Europa, i això és molt seriós".
Per la seva banda, Antonio Gatta ha comentat que "en democràcia, hi ha una majoria legítima, encara que no agradi tothom", i alhora ha reconegut que "hi ha ministres amb experiència, com és el cas de Giovanni Tria, ministre d'Economia". Ha denunciat que "el president de la República s'ha equivocat quan no ha valorat prou els candidats guanyadors, i ha vist el perill de protestes contundents al carrer si vetava el govern". Finalment Salvador Aragonés s'ha mostrat també encara més optimista quan ha dit que "a Itàlia hi ha capacitat de fer convergir sensibilitats paral·leles i contraposades".  En aquesta línia, ha destacat la importància del fet que "Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk hagin ofert ajuda a Itàlia i hagin recordat que l'euro està assegurat perquè ningú no en surt sense permís".
En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el nou govern d’Itàlia, signe de la revolució política que viu Europa amb un rumb molt incert: El primer ministre serà Giuseppe Conte. Recordem que el pacte entre la ultradretana Lliga, de Matteo Salvini, i l’antisistema Moviment Cinc Estrelles, de Luigi Di Maio, ja és una realitat. Salvini serà ministre de l’Interior i Di Maio, de Foment i Treball.

Es pot escoltar AQUI el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 5 de juny.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció