En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El número dos de la Confederació de Comerç de Catalunya diu que el context actual afavoreix unes bones rebaixes

Aquest dimarts al matí han començat les rebaixes, un període en què els comerços i les grans superfícies s’omplen de consumidors que busquen les grans…

7 gener 2014

Redacció

Comparteix
Aquest dimarts al matí han començat les rebaixes, un període en què els comerços i les grans superfícies s’omplen de consumidors que busquen les grans oportunitats. La Confederació de Comerç de Catalunya i l’Associació de Grans Superfícies preveuen un augment de vendes en relació amb l’any passat, fins al punt que cada català es gastarà fins al 7 de març de mitjana 100 euros, 10 més que el 2013. L’Agència Catalana del Consum i les associacions de consumidors fan una crida a la compra responsable i ben raonada. El secretari general adjunt de la Confederació de Comerç de Catalunya, Emiliano Maroto, ha explicat aquest dimarts a Ràdio Estel que enguany els ciutadans “no pateixen tant l’impacte d’alguns aspectes de la crisi molt presents l’any passat, sobretot la pujada de l’IVA i la supressió d’algunes pagues de Nadal”. En aquesta línia, ha fet una crida “a confiar en els comerciants, perquè hi ha uns establiments multimarca que ofereixen grans oportunitats i treballen amb rigor i professionalitat”. Maroto ha fet seva la previsió de tota la Confederació del Comerç de Catalunya, que preveu “un augment del 5 per cent en les vendes, després que la campanya de l’any passat que fos desastrosa”.
Per la seva banda, l’economista Anton Gasol, del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, ha destacat que “les rebaixes són un mecanisme lligat als cicles econòmics però no és cap eina salvadora per a ningú, ja que les vendes i les compres van lligades sobretot a la renda disponible”. Gasol ha assegurat que, “al final de l’any, les vendes són les mateixes”. A més, ha criticat les liberalitzacions en horaris i campanyes de rebaixes aplicades en algunes comunitats autònomes. “Perjudica totes les parts implicades i, a més, no dóna uns resultats millors a nivell de vendes”, ha dit Gasol.
Recordem molts establiments aplicaran unes rebaixes de preus que oscil•laran entre el 30 i el 50 per cent. Des de fa dies, de fet, ja hi ha molts establiments que han aplicat descomptes per animar les vendes els últims dies de les festes nadalenques. Això ha estat possible aquest any perquè la Llei Catalana d’Horaris Comercials està suspesa. Per aquest motiu, es pot aplicar a Catalunya un decret del govern espanyol que és molt menys restrictiu. La Generalitat defensa la seva normativa, però accepta que, amb la confusió actual, no té legitimitat per aplicar sancions.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció