En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Papa, a nens malalts de Gènova: "Us porto la carícia de Jesús"

El Papa viatja aquest dissabte a Gènova en visita pastoral. Entre els moments més esperats, destaca un encontre amb els nens malalts de l’Hospital Pediàtric…

25 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa viatja aquest dissabte a Gènova en visita pastoral. Entre els moments més esperats, destaca un encontre amb els nens malalts de l’Hospital Pediàtric Giannina Gaslini, acompanyats per les seves famílies. Francesc ha donat ja una sorpresa, en les últimes hores, als infants. Ha estat aquesta salutació telefònica mentre tots l’escoltaven: "Estimats nens, us saludo a tots amb afecte a l'espera de trobar-nos dissabte. Vull dir-vos que espero amb alegria el moment de trobar-me amb vosaltres i amb els vostres familiars; vinc per ser una mica més a prop de vosaltres, escoltar-vos i portar-vos la carícia de Jesús. Ell és sempre a prop de nosaltres especialment quan estem en dificultats i tenim necessitat. Ell sempre ens dona confiança i esperança. Prego ja ara per vosaltres, i vosaltres, si us plau, pregueu per mi! Gràcies! Fins dissabte! Una abraçada!".
Després de la salutació, el Sant Pare ha recitat amb els petits un Ave Maria i els ha donat la benedicció. El caputxí Aldo Campone, capellà de l’hospital genovès, ha assegurat aquest dijous que el significat de la visita del pontífex a aquest centre sanitari infantil és acostar-se al màxim al patiment. Ha explicat que "reflecteix l'atenció que l'Església, el Papa, posa a la situació de sofriment". En aquesta línia ha afegit que, en aquest hospital pediètric, "la visita es rep com un acte d'amor, ja que és la presència de Déu enmig de nosaltres". Finalment el religiós ha assegurat que "aquest consol que ofereix el vicari de Crist és entès també pels no creients, ja que es tracta del bé i la fraternitat, l'atenció a l'ésser humà, i el Papa és per a tothom".
Aldo Campone ha comentat també que el fet que el Sant Pare visiti un centre tan gran, amb dos mòduls i molts rostres diferents, és un gest de gran riquesa. "Trobarà molts que li mostraran les seves llagues de les mans, dels peus i del cor", ha assegurat. El capellà de l'hospital igualment ha dit que "els pares, encara que no tenen cap ferida, cap tall, sí que pateixen igualment llagues, perquè tenen a dins les perforacions del sofriment dels fills". També ha conclòs que "el patiment d'aquests pares se sembla al de la Mare de Déu als peus de la creu, on es converteix en la reina dels màrtirs sense morir ella".
El caputxí i capellà de l’Hospital Pediàtric Giannina Gaslini ha dit que el primer que dirà al Papa, quan el saludi, és una paraula "d’agraïment pel seu testimoni d’amor davant la humanitat que pateix, un amor especial pels més petits i per la vida". Aldo Campone ha explicat finalment que les persones vinculades a aquest centre sanitari han preparat la visita del pontífex “amb 40 hores consecutives d’adoració eucarística, dia i nit, precisament per sostenir aquesta activitat apostòlica de Francesc”.

Missatge per a l'Argentina
El Papa assegura que demana "al Senyor que acompanyi els argentins en el seu desenvolupament material i espiritual, propiciat per un clima de serenor, pau i respecte mutu". Així parla Francesc en un telegrama de felicitacions enviat al president d'Argentina, Mauricio Macri, amb motiu de la Diada Nacional d'aquest país. En el missatge per la festa del seu país natal, el Sant Pare expressa la seva cordial felicitació al president Macri, alhora que estén les seves salutacions "a tots els fills del nostre estimat país".
El Papa, a més, recorda que aquest dia se celebra a l'Argentina un aniversari més de l'anomenada "Revolució de Maig", és a dir, una sèrie d'esdeveniments que es van produir al maig de 1810 a la ciutat de Buenos Aires. D'aquesta manera, la Revolució de Maig va marcar l’inici del procés de sorgiment de l'Estat Argentí, que va concloure amb la declaració de la independència el 9 de juliol de 1816.
Finalment destaquem que, aquest divendres, comença a Roma el XV Congrés Nacional de l'Associació Ciència i Vida, amb el títol "Vermell com l'amor. Al costat de la persona malalta: entre ciència, entrega i normalitat".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 25 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024