En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa abraça els musulmans i tanca l'estada a l'Àfrica animant els centreafricans a "passar a l'altra riba de la pau"

El Papa ja és novament al Vaticà, després que ha finalitzat aquest dilluns, amb les últimes hores a la República Centreafricana, el seu 11è viatge…

30 novembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa ja és novament al Vaticà, després que ha finalitzat aquest dilluns, amb les últimes hores a la República Centreafricana, el seu 11è viatge apostòlic internacional. En l'homilia de l’Eucaristia celebrada a l’estadi Barthélémy Boganda de Bangui, Francesc ha fet una crida a tots els centreafricans perquè “siguin artífexs de la renovació humana i espiritual del seu país”. A partir de la primera lectura de la festa de l’apòstol Sant Andreu, el pontífex ha destacat l'entusiasme i dinamisme missioner de l'apòstol Pau, i ha recalcat que, en temps difícils, "és bo meravellar-se de la tasca missionera que va portar l'alegria de l'Evangeli a terra centreafricana" i "reunir-se al voltant del Senyor per gaudir de la seva presència, com també de la salvació que marca l’altra riba cap a la qual ens hem de dirigir". Francesc ha utilitzat el terme “l’altra riba” per referir-se a “una poderosa realitat que ens crida i compromet a perseverar en la fe i en l'amor".
En un país castigat per la violència i les armes, amb la sang que provoquen, el Sant Pare ha invitat tothom a donar gràcies al Senyor "per la seva presència i per la força que ens comunica en la vida diària", quan experimentem patiments o "pel desig que posa en les nostres ànimes" de voler "comprometre'ns a construir una societat més justa i fraterna en la qual cap se senti abandonat". "Encara no hem arribat a la meta, estem com a meitat del riu", va dir el Papa, i "amb renovat afany missioner hem de decidir-nos a passar a l'altra riba". Amb la consciència que a les comunitats cristianes queda encara un llarg camí per recórrer, el bisbe de Roma ha expressat el seu desig que l'Any Jubilar de la Misericòrdia, que acaba de començar al país, "ens ajudi" en aquest camí. I invitant els centreafricans a "mirar sobretot al futur", els va instar a "decidir amb determinació a obrir una nova etapa en la història cristiana del seu País".
Francesc ha recordat que Crist ens agafa de la mà i ens invita a seguir-lo, i ha assegurat que cal impulsar una autèntica renovació espiritual, eclesial i social a la República Centreafricana. També ha expressat el seu desig que l’Any Jubilar "porti a nous horitzons d’esperança". En el dia en què se celebra a Sant Andreu, el Papa ha comentat l'entusiasme de l'apòstol que, al costat de Pere, es veu capaç de tot "amb el Senyor". Francesc ha recordat que "també ara nosaltres hem d'estar plens d'esperança i d'entusiasme davant el futur".
Unitat amb els musulmans per la pau
A la Mesquita Central de Bangui, visitada aquest dilluns al matí, el Papa Francesc ha destacat que la seva visita pastoral a la República Centreafricana no seria completa sense la trobada amb la comunitat musulmana. Amb paraules d’encoratjament, el pontífex ha posat l'accent en el fet que «cristians i musulmans som germans» i que «hem de mantenir-nos units». El bisbe de Roma ha demanat que els creients d’aquestes dues religions diguin «diguin junts 'no' a l'odi, a la venjança i a la violència, en particular a la que es comet en nom d'una religió o del Déu que és la pau, salam».
Davant aquests temps dramàtics, el Papa ha animat les autoritats religioses cristianes i musulmanes a impulsar la solidaritat, alhora que ha expressat el seu profund desig que "les properes consultes nacionals donin al país uns representants que sàpiguen unir els centreafricans i que aquesta nació, situada al cor de l'Àfrica, sigui impuls d'harmonia, reconciliació i pau per a tot el continent".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del  Papa corresponent a aquest dilluns 30 de novembre.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

 

 

 

 

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció