En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa abraça els musulmans i tanca l'estada a l'Àfrica animant els centreafricans a "passar a l'altra riba de la pau"

El Papa ja és novament al Vaticà, després que ha finalitzat aquest dilluns, amb les últimes hores a la República Centreafricana, el seu 11è viatge…

30 novembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa ja és novament al Vaticà, després que ha finalitzat aquest dilluns, amb les últimes hores a la República Centreafricana, el seu 11è viatge apostòlic internacional. En l'homilia de l’Eucaristia celebrada a l’estadi Barthélémy Boganda de Bangui, Francesc ha fet una crida a tots els centreafricans perquè “siguin artífexs de la renovació humana i espiritual del seu país”. A partir de la primera lectura de la festa de l’apòstol Sant Andreu, el pontífex ha destacat l'entusiasme i dinamisme missioner de l'apòstol Pau, i ha recalcat que, en temps difícils, "és bo meravellar-se de la tasca missionera que va portar l'alegria de l'Evangeli a terra centreafricana" i "reunir-se al voltant del Senyor per gaudir de la seva presència, com també de la salvació que marca l’altra riba cap a la qual ens hem de dirigir". Francesc ha utilitzat el terme “l’altra riba” per referir-se a “una poderosa realitat que ens crida i compromet a perseverar en la fe i en l'amor".
En un país castigat per la violència i les armes, amb la sang que provoquen, el Sant Pare ha invitat tothom a donar gràcies al Senyor "per la seva presència i per la força que ens comunica en la vida diària", quan experimentem patiments o "pel desig que posa en les nostres ànimes" de voler "comprometre'ns a construir una societat més justa i fraterna en la qual cap se senti abandonat". "Encara no hem arribat a la meta, estem com a meitat del riu", va dir el Papa, i "amb renovat afany missioner hem de decidir-nos a passar a l'altra riba". Amb la consciència que a les comunitats cristianes queda encara un llarg camí per recórrer, el bisbe de Roma ha expressat el seu desig que l'Any Jubilar de la Misericòrdia, que acaba de començar al país, "ens ajudi" en aquest camí. I invitant els centreafricans a "mirar sobretot al futur", els va instar a "decidir amb determinació a obrir una nova etapa en la història cristiana del seu País".
Francesc ha recordat que Crist ens agafa de la mà i ens invita a seguir-lo, i ha assegurat que cal impulsar una autèntica renovació espiritual, eclesial i social a la República Centreafricana. També ha expressat el seu desig que l’Any Jubilar "porti a nous horitzons d’esperança". En el dia en què se celebra a Sant Andreu, el Papa ha comentat l'entusiasme de l'apòstol que, al costat de Pere, es veu capaç de tot "amb el Senyor". Francesc ha recordat que "també ara nosaltres hem d'estar plens d'esperança i d'entusiasme davant el futur".
Unitat amb els musulmans per la pau
A la Mesquita Central de Bangui, visitada aquest dilluns al matí, el Papa Francesc ha destacat que la seva visita pastoral a la República Centreafricana no seria completa sense la trobada amb la comunitat musulmana. Amb paraules d’encoratjament, el pontífex ha posat l'accent en el fet que «cristians i musulmans som germans» i que «hem de mantenir-nos units». El bisbe de Roma ha demanat que els creients d’aquestes dues religions diguin «diguin junts 'no' a l'odi, a la venjança i a la violència, en particular a la que es comet en nom d'una religió o del Déu que és la pau, salam».
Davant aquests temps dramàtics, el Papa ha animat les autoritats religioses cristianes i musulmanes a impulsar la solidaritat, alhora que ha expressat el seu profund desig que "les properes consultes nacionals donin al país uns representants que sàpiguen unir els centreafricans i que aquesta nació, situada al cor de l'Àfrica, sigui impuls d'harmonia, reconciliació i pau per a tot el continent".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del  Papa corresponent a aquest dilluns 30 de novembre.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

 

 

 

 

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció