En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

El Papa accepta la renúncia de Mons. Viganò

El director de la sala de premsa vaticana, Greg Burke, ha estat l’encarregat de fer pública la renúncia de Mons. Dario Edoardo Viganò, al capdavant…

21 març 2018

Redacció

Comparteix

El director de la sala de premsa vaticana, Greg Burke, ha estat l’encarregat de fer pública la renúncia de Mons. Dario Edoardo Viganò, al capdavant de la Secretaria de Comunicació, i que ha acceptat el papa Francesc. A partir d’ara, la secretaria serà comandada per l’actual secretari, Lucio Adrián Ruiz.

En la carta de renúncia que Mons. Viganò ha escrit al Papa, li diu que “accepti el meu desig d’apartar-me, i estar, si així ho desitja, disponible per col·laborar-hi d’una altra manera”. El fins ara prefecte de la Secretaria de Comunicació afegeix que fa aquest pas “per prevenir que jo pugui, d’alguna manera, endarrerir, fer malbé o fins i tot bloquejar la reforma comunicativa i, sobretot, per amor a l’Església i a Sa Santedat”.

A aquesta missiva Francesc respon que ho accepta i li demana que “continuï al Dicasteri” i el manté com a conseller del Departament de Comunicació “per poder ajudar al nou prefecte per al projecte de reforma desitjat pel Consell de Cardenals”.

La renúncia de Mons. Viganò és a causa d’una polèmica per una carta de Benet XVI amb motiu de la presentació de la col·lecció La teologia del papa Francesc. Mons. Viganò va llegir aquesta carta en la qual Benet XVI donava suport teològicament al seu successor.

El problema és que Viganò no va llegir la carta sencera, mancaven algunes reflexions del Papa emèrit, sobretot una de més crítica en relació amb un dels autors de la col·lecció i en la qual deia: “Només al marge voldria apuntar la meva sorpresa davant del fet que entre els autors figuri també el professor Hünermann, que, durant el meu pontificat, es va fer notar per haver patrocinat iniciatives antipapals.”

Dels quatre paràgrafs de l’escrit de Benet XVI, Viganò en va llegir tres i la notícia que va publicar Vatican News en va reproduir dos.

Més informació a www.vatican.va.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció