En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

El Papa afirma que "els màrtirs sostenen l'Església"

El Papa ha destacat aquest dilluns que "la força més gran de l'Església es troba avui en les petites Esglésies perseguides", i que "hi ha…

30 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dilluns que "la força més gran de l'Església es troba avui en les petites Esglésies perseguides", i que "hi ha ara molts més màrtirs que no pas en els primers segles". En l’homilia de la Missa a la capella de la Casa de Santa Marta, Francesc ha centrat la seva reflexió en els màrtirs. En aquesta línia, ha fet una invitació a fer memòria dels qui pateixen el martiri. El pontífex ha dit que, "sense memòria, no hi ha esperança". En comentar el capítol 11 de la carta als Hebreus, que parla de "la memòria de les grans gestes del Senyor, complertes per Gedeó, Samsó, David i tants altres que han fet grans proeses en la història d'Israel”, el Sant Pare ha reivindicat "’altra memòria, que és la dels màrtirs".
El bisbe de Roma ha recordat que "els màrtirs són aquells que porten endavant l'Església i la sostenen". També ha comentat que, "encara que els mitjans de comunicació no ho diuen perquè no és notícia, molts cristians en el món són avui benaurats perquè són perseguits, insultats i empresonats, i aquesta és la glòria de l'Església". Cap al final de la seva homilia, Francesc ha afirmat que "una Església sense màrtirs és una Església sense Jesús"
Igualment el pontífex ha fet una crida general a pregar "pels nostres màrtirs, que pateixen molt, i per aquelles Esglésies que no tenen llibertat d'expressió, ja que són la nostra esperança". Finalment el Papa ha recordat que no pot oblidar "el testimoni d'aquell sacerdot i aquella monja a la Catedral de Tirana: anys i anys de presó, treballs forçats i humiliacions", ja que és l'exemple clar de persones per a les quals no existien els drets humans.
Condemna i condol per les víctimes d'una mesquita al Québec
D'altra banda, Francesc ha expressat el seu condol aquest dilluns per l'atemptat d'aquest dilluns de matinada contra una mesquita al Québec (Canadà). "El Papa condemna enèrgicament una vegada més la violència que genera tant de sofriment, i implora de Déu el do del respecte mutu i la pau". Així s'expressa el pontífex en un telegrama enviat a través del cardenal Pietro Parolin, secretari d'Estat Vaticà, a l'arquebisbe metropolità del Québec, el cardenal Gérald Cyprien Lacroix, per les víctimes d'aquest crim. En el telegrama, el Sant Pare expressa la seva "profunda proximitat amb les víctimes i els seus familiars, així com amb totes les persones que van contribuir en les tasques d'auxili, mentre demana al Senyor consolació i fortalesa en la prova"
A més, el bisbe de Roma "condemna enèrgicament una vegada més la violència que genera un sofriment tan gran, alhora que implora de Déu el do del respecte mutu i la pau, com també invoca la benedicció divina per a tots els afectats per aquesta tragèdia". Igualment el Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós ha expressat "profunda tristesa i indignació" pel "ferotge atemptat". En una nota, el dicasteri vaticà diu que, "amb aquest gest insensat, s'ha violat la sacralitat de la vida humana i el necessari respecte a una comunitat en pregària i al lloc de culte que acollia" els seus creients. Finalment qualifica els fets "d'acte d'inaudita violència", i expressa "plena solidaritat amb la comunitat musulmana de Canadà".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 30 de gener.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024