En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa agraeix a un grup de futbolistes el partit amistós de dissabte per les víctimes del terratrèmol a Itàlia

Francesc ha rebut aquest divendres un grup de futbolistes de l'equip argentí del San Lorenzo i també de la Roma, que juguen un partit amistós…

2 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha rebut aquest divendres un grup de futbolistes de l'equip argentí del San Lorenzo i també de la Roma, que juguen un partit amistós aquest dissabte per recaptar fons per a les víctimes del terratrèmol del 24 d'agost al centre d'Itàlia. Ha estat una trobada informal i molt alegre en la qual era present, entre d'altres, el famós jugador Totti. Aquesta cita forma part de la "Festa de la Família" que l'equip de la capital italiana ha organitzat en el marc de l'Any Jubilar de la Misericòrdia.
El Papa ha expressat el seu profund agraïment per aquest gest concret de proximitat als qui estan patint en aquests moments pel sisme. Els ha regalat samarreta antiga de l'equip argentí i un escut artístic de la Roma. Els jugadors del club romà, per la seva banda, han lliurat al pontífex una samarreta commemorativa de l'Any de la Misericòrdia, amb un dorsal número 1 i el nom de Francesc. Després, el Sant Pare ha saludat un per un els futbolistes, amb els quals ha intercanviat algunes paraules. Precisament el tuit del Papa parla aquest divendres de la caritat i la proximitat als més necessitats: "Caritat significa fer-se proper a les perifèries dels homes i les dones que ens trobem cada dia".
Tot a punt per a la canonització de la Mare Teresa de Calcuta
Mentrestant, s'acosta ja el gran moment en què Teresa de Calcuta, fundadora de les Missioneres de la Caritat i un exemple d'ajuda radical als més pobres, serà proclamada santa. Aquest diumenge (10.30 hores amb transmissió en directe per Ràdio Estel), Francesc presidirà l'Eucaristia a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, tot just un dia abans que es compleixi el 19è aniversari de la mort de la religiosa. Aquest mateix divendres, durant la presentació de l'esdeveniment a la Sala de Premsa vaticana, el director de l'Oficina de Premsa, Greg Burke, ha dit que és impossible preveure la quantitat de persones que participaran físicament en la canonització, tot i que ha confirmat que ja s'han distribuït 100.000 entrades per accedir a l'exterior de la Basílica de Sant Pere.
En la presentació, han intervingut l'actual superiora general de les Missioneres de la Caritat, Mary Prema Pierick, el superior general dels Missioners de la Caritat i postulador de la Causa de Canonització, Brian Kolodiejchuk, i també Marcilio Haddad Andrino, l'home que va superar una greu malaltia després d'haver pregat a Mare Teresa. Tots han coincidit en la idea que la canonització serà una festa espiritual i un gran esdeveniment de misericòrdia que agermanarà el món sense distinció de creences o cultures. La superiora general, a més, ha subratllat "aquell somriure de la Mare Teresa de Calcuta, que ha estat el millor regal per a les religioses fundades per ella i per donar als més necessitats l'esperança que passa per l'amor".
El Papa, dos dies abans del gran esdeveniment, ha enviat un telegrama, adreçat al director d'AsiaNews amb motiu d'un simposi internacional organitzat a Roma per aquesta agència. Francesc destaca l'exemple de vida de Teresa de Calcuta, "un testimoni privilegiat de caritat i de generosa atenció als pobres i als últims", alhora que expressa el seu desig que contribueixi a portar Crist definitivament "al centre de la vida", així com a viure generosament el seu evangeli "en el constant exercici de les obres de misericòrdia, per ser constructors d'un futur millor, il·luminat per la resplendor de la veritat". El Sant Pare, finalment, assegura que prega perquè els devots de Mare Teresa, "imitant el seu ardor apostòlic, puguin activar aquella revolució de la tendresa iniciada per Jesucrist amb el seu amor que privilegia els petits".

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció