En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa alerta davant del "virus de l'egoisme indiferent"

Papa va dir aquest diumenge II de Pasqua que "la misericòrdia no abandona els qui es queden enrere". En l'Eucaristia celebrada a l'església del Santo…

20 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Papa va dir aquest diumenge II de Pasqua que "la misericòrdia no abandona els qui es queden enrere". En l'Eucaristia celebrada a l'església del Santo Spirito in Sassia de Roma, coincidint amb la festa de la Divina Misericòrdia, Francesc va reivindicar el carisma de Santa Faustina Kowalska, venerada com l'apòstol de la Divina Misericòrdia, tot just 20 anys després que Sant Joan Pâu II dediqués aquest santuari, diumenge de l'octava pasqual, en la canonització de la santa polonesa. El pontífex, a més, va invitar els creients a "acollir amb confiança aquell missatge que Jesús va transmetre l'any 1937 a santa Faustina: «Jo sóc l'amor i la misericòrdia mateixa; no hi ha misèria que no pugui mesurar-se amb la meva misericòrdia»". Durant l'homilia, reprenent el missatge de l'evangeli del dia, va explicar que, entre els dos diumenges d'aquesta octava, hem passat "de la resurrecció del Mestre a la del deixeble Tomàs".

El Sant Pare va destacar que tots "caiem una vegada i una altra, com un nen quan comença a caminar", i que "no podem refer-nos sense misericòrdia". Igualment el bisbe de Roma va assegurar que, "arreu del món, s'està insinuant el perill de pensar en una lenta i àrdua recuperació de la pandèmia, però oblidant el qui es queda enrere, amb el risc que ens ataqui un altre virus, que és el de l'egoisme indiferent, el que fa que pensem que la vida millorarà si ens va bé a cadascú de nosaltres, descartant els pobres i immolant el qui es queda enrere en l'altar del progrés". Finalment el pontífex va destacar que "aquesta pandèmia ens recorda que no hi ha diferències ni fronteres entre els que pateixen, perquè tots som fràgils, iguals i valuosos". També el Papa va assegurar que "és temps d'eliminar les desigualtats, de reparar la injustícia que mina d'arrel la salut de tota la humanitat", i va demanar que "aprenguem d'aquella primera comunitat cristiana descrita en el llibre dels Fets dels Apòstols, on els "creients vivien units i tenien tot en comú".

El Papa es va preguntar, en un altre moment, "si també cadascú de nosaltres ha lliurat la seva misèria al Senyor, com Santa Faustina Kowalska, si li hem mostrat les nostres caigudes perquè ens aixequi". Encara seguint el fil de l'evangeli d'aquest segon diumenge de Pasqua, Francesc va recordar que, "tot i que els deixebles, havien abandonat el Senyor durant la Passió i se sentien culpables, Jesús no els va donar llargs sermons quan va anar a trobar-se amb ells". A més, va comentar que, "en les ferides de Jesús, Tomàs va tocar amb les seves pròpies mans la proximitat amorosa de Déu". Finalment el Sant Pare va dir que, "davant d'aquesta dura prova de la pandèmia, també nosaltres ens sentim i ens reconeixem fràgils, com Tomàs, i necessitem el Senyor, que veu en nosaltres, més enllà de la nostra fragilitat, una bellesa perdurable".

Al Regina Caeli, assegura que "la misericòrdia és l'única resposta del cristià"

I després de la celebració eucarística, durant la pregària del Regina Caeli, Francesc va fer una crida a tots els països del món perquè "afrontin la crisi amb solidaritat". Va expressar el seu desig "que la misericòrdia cristiana també inspiri la justa comunió entre les nacions i les seves institucions, per afrontar la present crisi de manera solidària". El pontífex va explicar que l'actitud del cristià en els moments de dificultat, com el que està passant actualment la humanitat enmig de l'emergència sanitària provocada per la pandèmia, "només pot ser la misericòrdia i l'amor compassiu entre nosaltres i a tothom, com en totes les tempestes de la història, sense pietisme ni assistencialisme, sinó només amb la compassió que ve de el cor".


El Sant Pare, en un altre moment, va tenir un record especial "per als germans i germanes de les Esglésies orientals que celebraven aquest mateix diumenge la festa de la Pasqua". Igualment va animar tots els cristians a "sentir el gran do de l'esperança que neix de ser ressuscitats amb Crist, especialment en aquest temps de prova". El bisbe de Roma, en definitiva, va fer seva l'alegria de "les comunitats catòliques orientals que, per raons ecumèniques, celebren la Pasqua juntament amb les ortodoxos", alhora que va demanar que aquesta fraternitat sigui de consol allà on els cristians són una petita minoria.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció