En directe

Tot anirà bé

PAPA FRANCESC

El Papa alerta davant "la falsa esperança dels ídols"

El Papa ha alertat aquest dimecres davant les “falses esperances que es posen sovint en els ídols” d’aquest món. En una nova audiència general a…

11 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha alertat aquest dimecres davant les “falses esperances que es posen sovint en els ídols” d’aquest món. En una nova audiència general a l’aula Pau VI del Vaticà, Francesc ha seguit amb el cicle de reflexions sobre l’esperança cristiana, en el que ha estat una defensa del “pensament positiu” lligat a la importància de ser presents al món. Ha recordat que "l’Advent i el Nadal representen un període de l’any litúrgic que fa despertar precisament l’esperança en el poble de Déu". El Sant Pare ha destacat la necessitat que aquesta esperança "sigui una resposta a allò que veritablement permet donar sentit a la nostra existència".
Francesc ha denunciat la falsedat d’uns "ídols en què els homes se senten sovint temptats a confiar-hi". A partir del salm 115, el pontífex ha recordat que, si seguim aquests falsos referents, "podem convertir-nos en imatges buides, peus que no caminen i boques que no parlen, amb incapacitat d’ajudar, canviar les coses, somriure, donar-se i estimar, un risc que corren també els membres de l’Església". El Sant Pare ha conclòs que "l’esperança en Déu ens fa entrar en el radi d’acció del seu record, la seva memòria, que ens beneeix i ens salva, fet que permet fer brotar l’Al•leluia i la lloança veritable", i ha fet una crida general a enfocar aquesta esperança precisament en el Déu amb nosaltres.
En un altre moment, el Sant Pare ha fet una crida a tots els creients del món perquè "integrin en la pròpia vida aquella esperança que ens sosté en les dificultats" i que hem viscut especialment en els temps d’Advent i Nadal. El Papa ha recordat que Jesús és “com la tenda divina entre nosaltres”, i ha animat tothom a “dirigir-se a ell per tenir la vida eterna, davant un món que ens treu la llibertat i ens fa esclaus, amb la droga i altres ídols que hem de reconèixer per saber abandonar-los”.
El bisbe de Roma, dins les salutacions finals, ha recordat Sant Albert Chmielowski, considerat el Sant Francesc polonès del segle XX, un gran defensor dels sense llar i els marginats. També ha dit que "les entrades per a les audiències generals són gratuïtes", alhora que ha lamentat que algunes persones s’aprofitin de la gent i cobrin pels bitllets, en un fet que ha qualificat d’estafa mentre ha definit els qui cobren uns delinqüents, ja que “aquesta és la casa de tothom”. Finalment, el Sant Pare ha animat els joves, els malalts i els qui s’acaben de casar a "valorar el tresor del Baptisme i a redescobrir-lo en la fe de l’Església".
Creix la persecució religiosa, segons un nou informe
Creix la persecució religiosa arreu del món, segons l’Informe 2017 de l’organització internacional Portes Obertes, que fa pública cada any la llista negra de 50 països on els cristians són més oprimits, menyspreats i discriminats alhora que són víctimes d’abusos i violència a causa de la seva fe. Cristian Nani, director de Portes Obertes a Itàlia, ha recordat que hi ha molts tipus de persecució, alguns en augment. "S'ha incrementat el nacionalisme religiós en algunes zones d'Àsia, cosa una mica sorprenent per exemple a l'Índia amb l'hinduista, que oprimeix la vida social dels cristians en aquest gran país, però també a Laos, Bangladesh, Vietnam i Bhutan, on aquests fenomens nacionalistes troben espai", ha explicat. 
El director de l’organització Portes Obertes ha destacat que certament ha augmentat també la sensibilització davant aquest greu problema, alhora que ha recordat que "hi ha hagut 1.207 màrtirs cristians l'any passat i 1.300 esglésies atacades". Segons aquest informe, són més de 215 milions els creients perseguits, un de cada tres de manera greu, en els 50 països on hi ha menys llibertat religiosa i creix la pressió anticristiana. Cristian Nani ha recordat que "les persecucions a causa de la fe no són noves" i que "allò que preocupa més l’entitat Portes Obertes és l'augment aquest últim any".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 11 de gener.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció