En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa alerta davant "la falsa esperança dels ídols"

El Papa ha alertat aquest dimecres davant les “falses esperances que es posen sovint en els ídols” d’aquest món. En una nova audiència general a…

11 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha alertat aquest dimecres davant les “falses esperances que es posen sovint en els ídols” d’aquest món. En una nova audiència general a l’aula Pau VI del Vaticà, Francesc ha seguit amb el cicle de reflexions sobre l’esperança cristiana, en el que ha estat una defensa del “pensament positiu” lligat a la importància de ser presents al món. Ha recordat que "l’Advent i el Nadal representen un període de l’any litúrgic que fa despertar precisament l’esperança en el poble de Déu". El Sant Pare ha destacat la necessitat que aquesta esperança "sigui una resposta a allò que veritablement permet donar sentit a la nostra existència".
Francesc ha denunciat la falsedat d’uns "ídols en què els homes se senten sovint temptats a confiar-hi". A partir del salm 115, el pontífex ha recordat que, si seguim aquests falsos referents, "podem convertir-nos en imatges buides, peus que no caminen i boques que no parlen, amb incapacitat d’ajudar, canviar les coses, somriure, donar-se i estimar, un risc que corren també els membres de l’Església". El Sant Pare ha conclòs que "l’esperança en Déu ens fa entrar en el radi d’acció del seu record, la seva memòria, que ens beneeix i ens salva, fet que permet fer brotar l’Al•leluia i la lloança veritable", i ha fet una crida general a enfocar aquesta esperança precisament en el Déu amb nosaltres.
En un altre moment, el Sant Pare ha fet una crida a tots els creients del món perquè "integrin en la pròpia vida aquella esperança que ens sosté en les dificultats" i que hem viscut especialment en els temps d’Advent i Nadal. El Papa ha recordat que Jesús és “com la tenda divina entre nosaltres”, i ha animat tothom a “dirigir-se a ell per tenir la vida eterna, davant un món que ens treu la llibertat i ens fa esclaus, amb la droga i altres ídols que hem de reconèixer per saber abandonar-los”.
El bisbe de Roma, dins les salutacions finals, ha recordat Sant Albert Chmielowski, considerat el Sant Francesc polonès del segle XX, un gran defensor dels sense llar i els marginats. També ha dit que "les entrades per a les audiències generals són gratuïtes", alhora que ha lamentat que algunes persones s’aprofitin de la gent i cobrin pels bitllets, en un fet que ha qualificat d’estafa mentre ha definit els qui cobren uns delinqüents, ja que “aquesta és la casa de tothom”. Finalment, el Sant Pare ha animat els joves, els malalts i els qui s’acaben de casar a "valorar el tresor del Baptisme i a redescobrir-lo en la fe de l’Església".
Creix la persecució religiosa, segons un nou informe
Creix la persecució religiosa arreu del món, segons l’Informe 2017 de l’organització internacional Portes Obertes, que fa pública cada any la llista negra de 50 països on els cristians són més oprimits, menyspreats i discriminats alhora que són víctimes d’abusos i violència a causa de la seva fe. Cristian Nani, director de Portes Obertes a Itàlia, ha recordat que hi ha molts tipus de persecució, alguns en augment. "S'ha incrementat el nacionalisme religiós en algunes zones d'Àsia, cosa una mica sorprenent per exemple a l'Índia amb l'hinduista, que oprimeix la vida social dels cristians en aquest gran país, però també a Laos, Bangladesh, Vietnam i Bhutan, on aquests fenomens nacionalistes troben espai", ha explicat. 
El director de l’organització Portes Obertes ha destacat que certament ha augmentat també la sensibilització davant aquest greu problema, alhora que ha recordat que "hi ha hagut 1.207 màrtirs cristians l'any passat i 1.300 esglésies atacades". Segons aquest informe, són més de 215 milions els creients perseguits, un de cada tres de manera greu, en els 50 països on hi ha menys llibertat religiosa i creix la pressió anticristiana. Cristian Nani ha recordat que "les persecucions a causa de la fe no són noves" i que "allò que preocupa més l’entitat Portes Obertes és l'augment aquest últim any".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 11 de gener.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023