En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa alerta davant "la hipocresia de fer veure i enganyar"

El Papa ha assegurat aquest matí que "la hipocresia no és el llenguatge de Jesús", com no ha de ser tampoc el dels cristians, ja…

6 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest matí que "la hipocresia no és el llenguatge de Jesús", com no ha de ser tampoc el dels cristians, ja que "l'hipòcrita és capaç de matar una comunitat". En l’homilia de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc s’ha aturat en la paraula “hipòcrites”, que Jesús utilitza moltes vegades per definir els Doctors de la Llei. En aquesta línia, ha recordat que aquestes persones "són hipòcrites perquè fan veure una cosa, però pensen una altra". Després de dir que "els hipòcrites sempre comencen amb l'adulació", el Sant Pare ha comentat que aquesta exageració fa que “augmenti la vanitat". En aquest context, ha recordat el cas d'un sacerdot, "conegut fa molt de temps", que "es bevia totes les adulacions que li feien, ja que era la seva debilitat"
Francesc ha explicat que Jesús ens fa veure la realitat, que és el contrari de la hipocresia i de la ideologia, i ha recordat que “l'adulació comença amb la mala intenció". El bisbe de Roma ha situat l’origen de la reflexió en el fragment de l’evangeli d’avui, en què Marc narra com uns Doctors de la Llei posen a prova Jesús, a partir de l'adulació i plantejant després una pregunta sobre el pagament al Cèsar, per fer-lo caure en un parany. "L'hipòcrita té aquesta doble cara. Però Jesús, coneixent la seva hipocresia, pregunta clarament per què volen posar-lo a prova, demana una moneda i proposa donar al Cèsar allò que és del Cèsar i a Déu allò que és de Déu", ha explicat.
En una tercera part de la predicació, el Papa ha afirmat que "el llenguatge de la hipocresia és el de l'engany, el mateix de la serp a Eva", ja que comença amb l'adulació per destruir després les persones, fins al punt de “treure la personalitat i l'ànima d'una persona, matar les comunitats i fer mal a l’Església”. Igualment ha afegit que "abans de recórrer a la hipocresia, és millor estar callat si no es pot dir la veritat". En definitiva, el pontífex ha reiterat que, "seguint l'exemple de Jesús, el llenguatge dels cristians ha de ser veritable", i novament ha alertat davant les temptacions de la hipocresia i l'adulació.
Rebrà aquest dijous la cúpula de l'Episcopat de Veneçuela
D'altra banda, el Papa rebrà dijous el Consell de la Presidència de la Conferència Episcopal de Veneçuela per parlar sobre la difícil situació en aquest país. Ho ha anunciat aquest dijous el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke. La trobada ha estat sol•licitada per la mateixa Conferència Episcopal, que desitja "parlar amb el Papa sobre el convuls moment que viu Veneçuela". L'audiència del Sant Pare als prelats veneçolans s'afegeix a les seves nombrosos crides, en què ha manifestat la seva pregària, proximitat i profunda preocupació pel que està passant al país sud-americà.
Ja fa tres anys, el pontífex demanava en una audiència general que «tots, començant pels responsables polítics i institucionals, multipliquin generosament esforços per afavorir la reconciliació», «en el respecte de la veritat i la justícia». Pau, reconciliació, democràcia i respecte dels drets humans a Veneçuela va ser, el 30 d’abril passat, un altre prec de Francesc, abans de la pregària del Regina Coeli, un moment en què va subratllar les dramàtiques notícies que no deixen d'arribar des d’aquesta nació, amb el seu dolor pels qui han mort, els ferits i els detinguts.
Aniversari i previsions
Aquest dimarts s’ha recordat al Vaticà el segon aniversari del Viatge Apostòlic internacional del Papa Francesc a Sarajevo, capital de Bòsnia i Hercegovina. D'altra banda, aquest dimecres en el marc de l’audiència general, el Sant Pare Francesc beneirà la Torxa de la Pau, amb motiu del 39è Pelegrinatge a peu de Macerata a Loreto, programada per a aquest dissabte. Finalment destaquem que, des d'aquest dimecres i fins dissabte a Sofia, la capital de Bulgària, celebraran una trobada els bisbes responsables de les Comunicacions Socials i els portaveus de les Conferències Episcopals d'Europa.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 6 de juny.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció