En directe

La Caravana

VATICÀ

El Papa alerta sobre la idolatria

Amb l'inici del mes d'agost, el Papa ha reprès l'audiència general dels dimecres després de la pausa estiuenca. La primera catequesi l'ha dedicat als ídols,…

2 agost 2018

ACI

Comparteix

Amb l'inici del mes d'agost, el Papa ha reprès l'audiència general dels dimecres després de la pausa estiuenca. La primera catequesi l'ha dedicat als ídols, sobre els quals ha afirmat que, al contrari del que molta gent pensa, "resten vida", així com els diners "roben" i el "plaer" porta a la soledat. El Pontífex ha dit que adorar els ídols és "una tendència humana que no deixen de banda ni creients ni ateus".

El Papa ha assenyalat que "les estructures econòmiques sacrifiquen vides humanes per a utilitats més grans. Es viu en la hipocresia, fent i dient el que els altres esperen, perquè el Déu de la pròpia afirmació ho imposa". "I es fan malbé vides —ha continuat—, es destrueixen famílies i s'abandonen joves en models destructius."

Como ha explicat Francesc, "el Déu veritable no ofereix una projecció del nostre èxit, sinó que ensenya a estimar. Els ídols projecten hipòtesis futures i fan menysprear el present". "El Déu veritable", però, "ensenya a viure en la realitat de cada dia".

El Papa ha assenyalat que Déu "és al centre de la pròpia vida i d'Ell depén el que es pensa". "Es pot créixer en una família que diu que és cristiana però centrada, en realitat, en punts de referència estranys a l'Evangeli. El món ofereix el supermercat dels ídols, que poden ser objectes, imatges, idees, rols", ha comentat.

Francesc ha subratllat que un ídol "és una visió que tendeix a esdevenir una fixació, una obsessió. L'ídol és en realitat una projecció d'ell mateix en els objectes o en els projectes".

El Bisbe de Roma ha alertat que els ídols "exigeixen un culte, rituals", per ells "es prostra i se sacrifica tot", i ha posat alguns exemples: "A l'antiguitat es feien sacrificis humans als ídols, però també avui: per la carrera se sacrifiquen els fills, se'ls descuida, o simplement no se'n tenen; la bellesa requereix sacrificis humans; la fama demana la immolació d'un mateix, de la mateixa innocència i autenticitat."

Finalment ha convidat a "reconèixer les pròpies idolatries", cosa que ja és "un inici de gràcia, i col·loca en el camí de l'amor". "Per estimar de debò cal alliberar-se dels ídols", ha conclós.

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció