En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa als bisbes: "Protegiu els nens dels nous Herodes"

El Papa demana als bisbes que escoltin el plor dels nombrosos nens i nenes del món que són víctimes de la violència. En una carta…

2 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa demana als bisbes que escoltin el plor dels nombrosos nens i nenes del món que són víctimes de la violència. En una carta que s’ha fet pública aquest primer dilluns de l'any, Francesc assegura que "l’Església plora, però no només per això, sinó també pel dolor dels menors que van ser abusats sexualment per sacerdots”. Són les contundents paraules d’un escrit en què el Sant Pare, coincidint amb la festivitat dels Sants Innocents, demana perdó en nom de l’Església per aquest pecat dels seus fills.
El pontífex destaca, en aquesta missiva, la necessitat de “protegir els infants dels nous Herodes dels nostres dies”, que destrueixen la innocència. Entre algunes dades, Francesc recorda que 75 milions de nens han hagut d’interrompre la seva formació, i el 2015 el 68 per cent dels qui van ser objecte de tràfic sexual eren menors. Finalment el Papa demana als bisbes amb força que renovin el seu compromís perquè “aquestes i altres atrocitats no es produeixin mai entre nosaltres”, des de la “tolerància zero”.
En marxa el bicentenari dels Maristes
D'altra banda, els Germans Maristes han començat a celebrar aquest dilluns els 200 anys del seu naixement. L'institut començava a caminar, de la mà de Sant Marcel•lí Champagnat, amb l'objectiu d'educar i evangelitzar els joves, especialment els més necessitats. Aprovat com a institut autònom de dret pontifici el 1863, va rebre el nom de "Germans Maristes de l'Ensenyament". Amb el lema "Cap a un nou començament", que acompanya el bicentenari des de fa tres anys, es viuran les celebracions més importants aquest 2017 en tres dates diferents arreu del món. Aquest dilluns 2 de gener s'han viscut actes a La Valla, a Nairobi, a Luján (Argentina) i a Roma, mentre que el superior, el català Emili Turú, ha estat a Bangladesh, on ha assistit aquest primer dia a la inauguració d'una escola per als fills dels treballadors de les plantacions de te.
El 6 de juny la cita serà a Roma, "per subratllar la presència a la comunitat eclesial" en un dia en què, a més, es presentaran els 3 volums de la Història de l'institut i s'inaugurarà una exposició fotogràfica sobre el seu moment actual. Finalment, els Germans Maristes celebraran el seu bicentenari el 8 de setembre a Rionegro (Colòmbia), amb motiu de l'obertura del Capítol General, amb la representació de totes les unitats administratives del món marista. Són 3.080 dels Germans Maristes, presents en 81 països arreu del món. Al costat de 72.000 laics, eduquen uns 654.000 nens i joves.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 2 de gener.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció