En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa ambienta el viatge a Fàtima: "Som Poble de Déu en camí"

El Papa ha assegurat aquest dijous que "el Poble de Déu està sempre en camí per aprofundir en la fe". En l’homilia de la Missa…

11 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dijous que "el Poble de Déu està sempre en camí per aprofundir en la fe". En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha centrat la seva reflexió en la primera lectura, dels Fets dels Apòstols, en què Sant Pau parla de la història de la Salvació fins a Jesús. El pontífex ha assegurat que aquest camí ajuda a "comprendre la moral i els Manaments” i que hi ha coses que, "en un temps semblaven normals, que no eren pecat, i avui són pecat mortal". També ha posat l'exemple de "l'esclavitud, que abans era una cosa i ara una altra, perquè hi ha altres esclaus, com també passa amb una cosa que és ara inadmissible: la pena de mort".
El Sant Pare ha comentat que es pot dir el mateix sobre "les guerres de religió". En aquesta línia, ha afegit que "el Senyor Déu va voler fer-se conèixer pel seu poble". Igualment el bisbe de Roma ha recordat que "Jesús ha enviat l'Esperit Sant perquè nosaltres puguem estar en camí", i que és precisament "l'Esperit qui ens impulsa a caminar”. Francesc ha fet una crida als creients perquè es preguntin, quan es confessin, si comprenen que "aquell pas que es dona és un pas en el camí cap a la plenitud dels temps, ja que demanar perdó no és una cosa automàtica”. El Papa ha explicat, a més, que Jesús "ens ha deixat l'Esperit Sant, que ens permet recordar i comprendre el missatge de Jesús, en el que és l’inici d’un segon camí". El Sant Pare també ha assegurat que l'Església "va endavant així, amb moltíssims sants i pecadors; entre gràcia i pecat".
Videomissatge als portuguesos
D'altra banda, unes hores de l’inici del pelegrinatge que farà des de divendres i fins dissabte al Santuari de Fàtima, en ocasió del centenari de les Aparicions de la Mare de Déu a la Cova da Iria, Francesc ha enviat un videomissatge al poble portuguès. El pontífex assegura que el seu compromís és personal i de tota l’Església.
"Em presento davant la Mare de Déu com a Pastor universal, oferint-li un ram amb les «flors» més boniques que Jesús ha confiat a la meva cura (cf. Jn 21, 15-17), és a dir, els germans i germanes de tot el món redimits per la seva sang, sense excloure ningú. Per això necessito que us uniu a mi; necessito que us sumeu, físicament o espiritualment, però l'important és que brolli del cor aquesta unió per formar el meu ram de flors, la meva «rosa d'or». D'aquesta manera, formant tots «un sol cor i una sola ànima» us encomanaré a Maria, demanant-li que us xiuxiuegi amb la seva frase, pronunciada en una de les aparicions: «El meu Immaculat Cor serà el teu refugi i el camí que et conduirà a Déu»".
En un altre moment del missatge, el Sant Pare ha recordat el desig de pau que tots els creients poden posar aquests dies als peus de la Mare de Déu.
"«Amb Maria, pelegrí en l'esperança i en la pau»: així diu el lema d'aquest pelegrinatge nostre, que conté tot un programa de conversió. M'alegra saber que, per a aquest beneït moment que culmina un segle de moments beneïts, us esteu preparant amb una pregària intensa. Ella eixampla el nostre cor i el prepara per rebre els dons de Déu. Us agraeixo les pregàries i els sacrificis que oferiu cada dia per mi, i que necessito tant, perquè sóc un pecador entre pecadors, «home de llavis impurs, i visc enmig de gent de llavis impurs» (Is 6,5)".

Visita intensa del Sant Pare
Aquest divendres, el Papa realitza el pelegrinatge de dos dies al Santuari de la Mare de Déu de Fàtima, a Portugal, en ocasió del centenari de les Aparicions de la Mare de Déu a Cova da Iria. Francesc surt a les 14.00 hores des de l'aeroport romà de Fiumicino cap al de la Base Aèria de Monte Real, on a les 16.20 tindrà lloc la cerimònia de benvinguda. A continuació, el pontífex celebrarà una trobada privada amb el president de la República. Després visitarà la Capella d'aquesta Base Aèria, i immediatament es traslladarà en helicòpter a l'Estadi de Fàtima, per visitar al Santuari. A les 18.15 el Bisbe de Roma visitarà la capella de les aparicions, on resarà. A les 21.30 Francesc beneirà les espelmes i dirigirà la seva salutació als presents. Aquesta primera jornada del Papa a Fàtima s’acabarà amb la pregària del Rosari.
Dissabte 13 de maig, dia en què se celebra precisament el centenari de les aparicions de la Mare de Déu de Fàtima, el Papa començarà el seu segon dia a Portugal amb una trobada amb el primer ministre portuguès a la Casa de "La nostra Senyora del Carme" . Després, el bisbe de Roma visitarà la Basílica de Nostra Senyora del Rosari de Fàtima. I a les 10.00 presidirà la celebració de la Missa de Canonització dels pastorets germans Francesc i Jacinta Marto, a l'atri del Santuari. A més de la seva homilia, el Papa dirigirà la seva salutació als malalts. A les 12.30 Francesc dinarà amb els bisbes de Portugal, a la mateixa casa Nostra Senyora del Carme. I a les 14.45 es farà la cerimònia de comiat a la Base Aèria de Monte Real. El vol de tornada està previst que surti a les 15.00 i la seva arribada a l'aeroport romà de Ciampino, a les 19.05.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 11 de maig.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció