En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA MÓN

El Papa ambienta l'històric viatge a Suècia pels 500 anys de la reforma luterana: "Anem del conflicte a la comunió"

Francesc ha dit aquest dijous, adreçant-se a un grup de luterans, que "catòlics i protestants han de donar junts testimoni la misericòrdia de Déu en…

13 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha dit aquest dijous, adreçant-se a un grup de luterans, que "catòlics i protestants han de donar junts testimoni la misericòrdia de Déu en el món d'avui, que la necessita molt". El Sant Pare ha rebut aquesta nombrosa expedició de pelegrins evangèlics, procedents de la regió alemanya d'Anhalt, pocs dies abans del seu viatge a Lund i Malmö (Suècia), els dies 31 d'octubre i 1 de novembre i en el marc de la commemoració dels 500 anys de la reforma de Luter. Davant la proximitat de l’esdeveniment, el bisbe de Roma ha fet una crida a l'acció de gràcies a Déu pel camí ecumènic. "Luterans i catòlics estem avançant en el camí que va del conflicte a la comunió, després d'haver recorregut junts ja un important tram de la ruta", ha assegurat. Tot i que ha reconegut el "dolor per la divisió que encara hi ha", ha destacat "l'alegria per la fraternitat retrobada". També ha valorat molt positivament "la presència nombrosa i entusiasmada d'aquests joves luterans, signe evident que omple d'esperança en la comprensió recíproca".
El Papa ha subratllat la celebració ecumènica a Suècia, i ha reiterat la importància de "recordar el passat, mirant al futur des de la unitat en el servei als més necessitats, per fer visible la misericòrdia de Déu amb el testimoni cristià". Segons el pontífex, es tracta de "fer visible la misericòrdia de Déu, a través del servei als més pobres, als malalts, als qui han abandonat la seva terra per buscar un futur millor per a ells i per als seus éssers estimats". Com a síntesi, ha assegurat que "així experimentem que ja estem units, perquè aquesta és la misericòrdia que ens uneix"
En la mateixa línia, el Sant Pare ha reivindicat el camí ecumènic dels joves, units en l'evangeli de Jesús, per anunciar la pau i la reconciliació. «Mentre els teòlegs porten endavant el diàleg en el camp doctrinal, vosaltres seguiu buscant amb insistència ocasions per a la trobada, el coneixement mutu, la pregària junts i l'oferiment d'ajuda els uns als altres», els ha dit. I com a conclusió, ha afirmat que, "lluny de qualsevol prejudici i confiant només en l'evangeli de Jesucrist, que anuncia la pau i la reconciliació, catòlics i evangèlics seran veritables protagonistes d'una nova etapa d'aquest camí que, amb l'ajuda de Déu, conduirà a la comunió plena".
Missatge per a la Jornada Mundial de l'Emigrant i el Refugiat
S’ha publicat, aquest mateix dijous, el missatge del Papa Francesc per a la 103ª Jornada Mundial de l'Emigrant i del Refugiat, que se celebrarà el 15 gener 2017 amb el lema "Emigrants menors d'edat, vulnerables i sense veu". Amb aquest tema, el Sant Pare vol posar en el centre de l'atenció els més petits, els nens, que sovint "arriben sols al país de destinació, no aconsegueixen fer-se sentir i es converteixen amb facilitat en víctimes de greus violacions dels drets humans".
En aquest missatge del 2017, Francesc recorda a la comunitat cristiana un ensenyament de Jesús que apassiona i, alhora, compromet: la dinàmica de l'acollida que traça el camí segur cap a Déu, partint dels més petits i passant pel Salvador. "Precisament l'acollida és condició necessària perquè aquest itinerari es concreti. Déu s'ha fet un de nosaltres i, en Jesús, s'ha fet nen. L'obertura a Déu en la fe, que alimenta l'esperança, es manifesta en la proximitat afectuosa cap als més petits i febles", explica. En aquest sentit, el bisbe de Roma subratlla que la caritat, la fe i l'esperança estan involucrades en les obres de misericòrdia, tant espirituals com corporals, que hem redescobert durant el recent Jubileu extraordinari.
Tot a punt per a les canonitzacions de diumenge
D'altra banda, ja està tot preparat per a la celebració de la Missa amb el ritu de canonització, aquest diumenge a les 10:15 (hora local de Roma), mitjançant el qual el Papa canonitzarà 7 beats. Els nous sants són l'argentí José Gabriel del Rosario, (el Cura Brochero), el mexicà José Luis Sánchez del Rio, màrtir amb només 14 anys, els italians Ludovico Pavoni, sacerdot fundador de la Congregació dels Fills de Maria Immaculada, i Alfonso Maria Fusco, sacerdot fundador de la Congregació de les religioses de Sant Joan Baptista, els francesos Salomó Leclerq, dels Germans de les Escoles Cristianes, i Isabel de la Santíssima Trinitat, monja professa de l'Orde de les Carmelites Descalces, i l'espanyol Manuel González García, fill de Sevilla, bisbe de Palència i fundador de la Unió Eucarística Reparadora i de la Congregació de les Religioses Missioneres Eucarístiques de Natzaret.
Finalment destaquem que Francesc ha expressat aquest dijous el seu desig que els cristians "sentin sempre la necessitat de ser perdonats i estiguin en camí cap a la trobada amb Déu". Ho ha afirmat en la seva homilia de la Missa matinal celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta. El pontífex ha presentat el retrat del bon cristià que, segons ha dit, "ha de sentir sempre sobre ell mateix la benedicció del Senyor i anar endavant per fer el bé". A partir de la imatge d'una parella que espera el primer fill, el pontífex ha destacat la importància de "sentir-se triat i ser volgut pel Pare, cosa que dóna un gran consol al cor". En la mateixa línia, ha presentat tres característiques del cristià, una de les quals és la condició "d'home i dona en camí cap a la plenitud, cap a la trobada amb Crist, que ens ha redimit".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 13 d'octubre.

Més actualitat

ENERGIES ALTERNATIVES

MEDI AMBIENT

"Tenir teulades sense plaques solars és com deixar-te l’aixeta oberta" 

Plaques solars a una teulada

La portaveu de l’Observatori de les Energies Renovables de Catalunya (OBERCAT), Helen Badger, avisa a Ràdio Estel de les conseqüències de no instal·lar plaques solars

17 juliol 2024

Redacció

SOCIETAT

Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, sobre l'autobús bolcat a la C-32 amb desenes de ferits: "Temíem el pitjor!" 

En una entrevista a Ràdio Estel, Amor desconeix les causes de per què l’autobús ha bolcat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera

16 juliol 2024

Redacció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda