En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Papa anima a pregar "pels rics, pels savis, pels hipòcrites i per tots els responsables de la pobresa"

El Papa ha rebut aquest dimecres, a l’aula Pau VI del Vaticà, els 200 participants en un pelegrinatge de malalts i minusvàlids de les diòcesis…

6 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha rebut aquest dimecres, a l’aula Pau VI del Vaticà, els 200 participants en un pelegrinatge de malalts i minusvàlids de les diòcesis franceses de la província de Lió, acompanyats pel seu arquebisbe Philippe Barbarin. El Sant Pare els ha animat a pregar "pels nombrosos rics que es vesteixen de porpra i ho celebren tot amb grans banquets, sense adonar-se que en les seves portes hi ha molts Llàtzers que supliquen per saciar la seva fam amb les engrunes de la seva taula".  El pelegrinatge, promogut per l'organització "Amics de Joseph Wresinski", s’ha fet amb motiu del centenari del naixement d'aquest sacerdot que va dedicar la seva vida al servei dels pobres.
En el seu discurs, Francesc ha destacat que "Jesús acull cadascú com és" i que, "en ell, tots som germans". I dirigint-se a les persones que ofereixen el seu servei en aquesta obra, el pontífex les ha animat a seguir endavant amb aquesta intuïció de Wresinski, que volia portar "una vida compartida amb els pobres i no viure de teories abstractes. que ens porten a unes ideologies que alhora ens condueixen a negar que Déu s'ha fet carn, un de nosaltres". En aquesta línia, ha afegit que "és la vida compartida amb els pobres la que ens transforma i ens converteix". Francesc ha destacat, a més, que "l'Església, com que estima i prefereix allò que Jesús ha estimat i preferit, no pot estar tranquil•la fins que no hagi arribat a tots aquells que experimenten el rebuig, l'exclusió i que no tenen valor per a ningú".
Abans de concloure el seu discurs, el Papa ha recordat que "els pobres són el tresor de l'Església, com deia el diaca romà Sant Llorenç". I abans d'acomiadar-se, els ha encomanat una missió, que només en la pobresa seran capaços de realitzar: "pregar pels rics, els savis, per aquells que ara riuen, pels hipòcrites i per tots aquells que són responsables de la pobresa". El Sant Pare també ha fet una crida als participants en aquest pelegrinatge perquè preguin igualment pels sacerdots que, "veient aquell home ferit i mig mort, fan com els levites i passen de llarg, mirant cap a una altre costat, perquè no tenen compassió". Finalment els ha animat a “somriure amb aquestes persones, a desitjar el millor per a elles i a demanar a Jesús que es converteixin".
Publicat ja el Vídeo del Papa per al juliol
La Xarxa Mundial de Pregària del Papa ja ha publicat la setena edició del vídeo del Papa amb la intenció de pregària universal del mes de juliol en què es demana pels pobles indígenes, perquè es respectin la seva forma de vida, drets i tradicions i perquè les seves peticions siguin escoltades. Francesc s'expressa amb aquestes paraules: "Vull fer-me ressò i portaveu dels anhels més profunds dels pobles indígenes. I vull que uneixis teva veu a la meva perquè de tot cor demanem que siguin respectats els pobles indígenes, amenaçats en la seva identitat i fins a la seva mateixa existència". Aquesta és la intenció de pregària universal.
Coincidint amb la difusió d'un nou vídeo del Papa, el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el jesuïta Frederic Fornos, ha explicat que "de vegades podem desconèixer la riquesa de les cultures indígenes i les amenaces sobre la seva identitat i existència mateixa”, i que “és aquí on poden aparèixer el menyspreu, les injustícies i el sofriment”
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 6 de juliol.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024