En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa anima els bàndols de Síria a "obrir una llum d'esperança"

El Papa ha demanat aquest diumenge, novament, "un decidit compromís per posar fi a la crisi" aguditzada per la guerra a Síria. Després del Àngelus,…

15 març 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha demanat aquest diumenge, novament, "un decidit compromís per posar fi a la crisi" aguditzada per la guerra a Síria. Després del Àngelus, Francesc ha fet concretament una crida a la comunitat internacional a favor d'aquesta terra, que ha tornat a definir com una nació "estimada i martiritzada". El missatge es produeix tot just 10 anys després de l'inici del conflicte, per donar esperança a la "població siriana, que viu esgotada" aquesta situació. El pontífex ha assegurat que "el compromís de totes les parts implicades ha de ser solidari i constructiu", perquè callin les armes, es pugui "recomposar el teixit social i començar la reconstrucció i la recuperació econòmica". En aquesta línia, ha reiterat la seva "sincera crida a les parts en conflicte perquè donin mostres de bona voluntat, perquè s'obri una petita llum d'esperança". El Sant Pare també ha recordat que "aquest sagnant conflicte de Síria ha provocat una de les més greus catàstrofes humanitàries del nostre temps". Igualment ha invitat tothom a pregar "perquè el gran patiment d'aquest poble no caigui en l'oblit i perquè la nostra solidaritat revifi l'esperança".

D'altra banda, en la mateixa reflexió de l'Àngelus coincidint amb el quart diumenge de Quaresma (conegut també com la Dominica Laetare o de l'alegria), el bisbe de Roma ha demanat als creients que "acullin, durant la Quaresma, la llum en la pròpia consciència". Ha aprofunidt sobre el fragment de l'evangeli del dia, per recordar que, "en aquesta Quaresma, estem cridats a fer realitat aquesta acollida en el sagrament de la Reconciliació, per obrir els nostres cors a l'amor infinit de Déu, a la seva misericòrdia plena de tendresa i bondat". A més, el Papa ha animat tothom a no tenir por de deixar-nos "posar en crisi" per Jesús, ja que "la seva és una crisi saludable", perquè "ens guariex i fa que la nostra alegria sigui plena". Francesc ha explicat que la font d'aquesta alegria prové de l'amor de Déu, que "ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic, perquè tot el qui cregui en ell no es perdi, sinó que tinguin vida eterna" (Jn. 3,16). I ha conclòs que "aquest missatge joiós és el cor de la fe cristiana, tenint en compte que l'amor de Déu ha trobat el cim en el do del Fill a una humanitat feble i pecadora".

El matí d'aquest diumenge ha estat especialment intens per al pontífex. Abans de la pregària mariana, en una celebració de l'Eucaristia que ha presidit pels 500 anys de l'evengelització de les Filipines, el Sant Pare ha recordat que "l'Església no està cridada a condemnar, sinó a portar la salvació de Crist". Ha agraït als catòlics d'aquest país asiàtic l'alegria amb què porten la seva fe a tothom i a les comunitats cristianes. El bisbe de Roma va fer una crida general a "no aturar la tasca d'evangelització i portar sempre l'alegria de l'evangeli als altres". En la mateixa homilia, ha fonamentat la reflexió en les paraules que Jesús adreça a Nicodem i que recull l'evangelista Joan, un text on "hi ha el cor de l'Evangeli", segons ha apuntat. Igualment ha comentat que és "el fonament de la nostra alegria", alhora que ha aclarit que "el contingut de l'evangeli no és una idea o una doctrina, sinó Jesús, el Fill que el Pare ens ha donat perquè tinguem vida". Finalment el Papa ha dit que "el fonament de la nostra alegria no és una bonica teoria sobre com ser feliç, sinó experimentar el fet de ser acompanyats i estimats en el camí de la vida".

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció