En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Papa anima els creients a "mirar el futur amb confiança"

El Papa va invitar aquest dilluns els creients a “mirar amb confiança el futur, perquè Crist ha ressuscitat". En la pregària del Regina Caeli d’aquest…

14 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va invitar aquest dilluns els creients a “mirar amb confiança el futur, perquè Crist ha ressuscitat". En la pregària del Regina Caeli d’aquest primer dilluns de Pasqua, conegut també com el Dilluns de l’Àngel, Francesc va assegurar que, "si Crist ha ressuscitat, és possible mirar amb confiança totes les coses que ens passen durant la nostra existència, també les més difícils i carregades d'angoixa i d'incertesa". En aquesta línia, va afegir que "aquest és el missatge pasqual que som cridats a proclamar, de paraula i sobretot amb el testimoni de la vida, perquè pugui ressonar aquesta gran notícia a casa nostra i en els nostres cors". El pontífex va expressar, a més, el seu desig que "aquesta certesa reforci la fe de tots els batejats i animi sobretot els qui estan afrontant més patiments i dificultats".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
El pontífex va recordar amb proximitat i afecte tots els països fortament colpejats pel coronavirus, sobretot Itàlia, els Estats Units, Espanya i França. D’altra banda, el Sant Pare va qualificar d'imprescindible el paper de la dona en el món,que des de l'anunci de la Resurrecció de Jesús fins als nostres dies, ja que ha estat sempre primordial.  En comentar el fragment de l’evangeli del dia, del capítol 28 de Mateu, el bisbe de Roma va destacar que el ressuscitat "confia a les dones un mandat missioner cap als Apòstols”, alhora que "recompensa, amb aquest gest especial d'atenció i predilecció, l'admirable exemple de fidelitat, dedicació i amor d’aquestes dones a Crist".
Abans del Regina Caeli, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el Papa va pregar "perquè els governants i els científics trobin el camí correcte per sortir de crisi causada per la Covid-19, amb solucions que estiguin sempre a favor de el poble". En la seva homilia, Francesc va afirmar que la tria que tots els cristians són cridats a fer és entre la vida de les persones i el déu dels diners. "Fins i tot avui, davant del proper final d'aquesta pandèmia, que espero que sigui avit, hi ha la mateixa opció: o la nostra aposta és per la vida, per la resurrecció de les persones, o serà pel déu dels diners, que vol dir tornar a la tomba de la fam, la esclavitud, les guerres, les fàbriques d'armes i els nens sense educació, on hi ha el sepulcre", va assegurar.
Igualment el pontífex va expressar el seu desig que "el Senyor, tant en l'àmbit personal com en la vida social, ens ajudi sempre a triar l'anunci que ens porti a triar el bé de la gent". El Papa, a partir del mateix text de l'Evangeli de Mateu, en què Jesús ressuscitat s'apareix a algunes dones i els demana que diguin als seus deixebles que vagin a Galilea perquè allà el veura, va assegurar que només es pot optar per l'alegria, que és l'esperança de la resurrecció de Jesús.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024