En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa anima els creients "a mirar-se al mirall i observar la biga del propi ull i no pas la brossa dels altres"

El Papa ha dit aquest dilluns que “abans de jutjar els altres, cal que ens mirem al mirall per veure com som”. Durant l’homilia de…

20 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dilluns que “abans de jutjar els altres, cal que ens mirem al mirall per veure com som”. Durant l’homilia de la Missa a la casa de Santa Marta, Francesc ha destacat la distinció entre el judici de Déu i el nostre. "Mira't al mirall, però no pas per maquillar-te, perquè no es vegin les arrugues, sinó per adonar-te de la biga que tens al teu ull i deixar de mirar la brossa del teu", ha interpel·lat. El Sant Pare ha  destacat que Jesús qualifica "d'hipòcrita" el qui jutja els altres.
El Sant Pare ha dit que el fragment de l’evangeli mostra el Senyor una mica contrariat o emprenyat, perquè ens diu que som hipòcrites. Amb aquest principi, Francesc ha destacat que només Déu ens pot jutjar i que "precisament és per això que és lletja aquesta actitud, perquè el judici només és competència de Déu". El pontífex ha insistit que, "quan jutgem, ens posem en el lloc de Déu, però és un judici pobre i es fa sense misericòrdia, a diferència del diví, que sí que és misericordiós". En aquesta línia, a partir de l’evangeli del dia, ha recordat que no hem de jutjar els altres precisament per no ser d’aquesta manera jutjats.
Primer aniversari de la publicació de la Laudato Si
Dins el primer aniversari de la publicació l’encíclica Laudato Si, del Papa Francesc, l’observador permanent de la Santa Seu davant els organismes alimentaris i d’agricultura de les Nacions Unides, Fernando Chica Arellano, ha destacat també aquest dilluns tres aspectes clau del document: "Amb la paraula tothom, el Papa diu que la cura del planeta no és només qüestió dels poders públics, sinó de tothom, i és una crida a la col·laboració, perquè tots podem posar una mica de la nostra part. Una altra paraula és urgent".
Fernando Chica Arellano ha recordat que el temps no és cap luxe a l’hora d’impulsar iniciatives, i ha destacat que la Laudato Sí mostra un panorama, malgrat tot, esperançador. Ha assegurat també que "és un cant a l'esperança perquè, mentre hi ha un home bo, hi ha aquesta esperança amb la qual podem sembrar un espai de convivència i fraternitat necessari perquè tothom rebi en el futur un clima acollidor". L'observador permanent de la Santa Seu ha assegurat que aquesta encíclica de Francesc interpel•la la humanitat sobre una casa comuna que no ha de perdre la seva evolució natural.
Es redefineix el Consell Pontifici per als Laics
A poques setmanes de la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia, el Consell Pontifici per als Laics acaba de celebrar la seva Assemblea Plenària, amb la participació de tots els membres i consultors del dicasteri. El sotssecretari del Consell Pontifici per als Laics, Miguel Delgado Galindo, ha explicat avui com ha anat aquesta Assemblea Plenària, titulada "Un dicasteri dels laics: entre història i futur"
El delegat pontifici ha explicat que "el Papa ha aprovat un estatut per a un nou dicasteri destinat al servei dels fidels laics, de la família i de la vida". També ha comentat que, "en aquest nou dicasteri, confluiran els actuals Consells Pontificis per als Laics i per a la Família i a aquest nou dicasteri també estarà connectada la Pontifícia Acadèmia per a la Vida ". L'Assemblea, segons Delgado, "no ha estat simplement un desenvolupament històric del que ha passat aquests gairebé 50 anys, i no només a partir d'una mirada històrica, sinó també pensant en el futur, ja que aquest dicasteri de la Santa seu es transforma per unir-se a les activitats que està realitzant el Consell Pontifici per a la Família".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 20 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024