En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa anima els creients "a mirar-se al mirall i observar la biga del propi ull i no pas la brossa dels altres"

El Papa ha dit aquest dilluns que “abans de jutjar els altres, cal que ens mirem al mirall per veure com som”. Durant l’homilia de…

20 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dilluns que “abans de jutjar els altres, cal que ens mirem al mirall per veure com som”. Durant l’homilia de la Missa a la casa de Santa Marta, Francesc ha destacat la distinció entre el judici de Déu i el nostre. "Mira't al mirall, però no pas per maquillar-te, perquè no es vegin les arrugues, sinó per adonar-te de la biga que tens al teu ull i deixar de mirar la brossa del teu", ha interpel·lat. El Sant Pare ha  destacat que Jesús qualifica "d'hipòcrita" el qui jutja els altres.
El Sant Pare ha dit que el fragment de l’evangeli mostra el Senyor una mica contrariat o emprenyat, perquè ens diu que som hipòcrites. Amb aquest principi, Francesc ha destacat que només Déu ens pot jutjar i que "precisament és per això que és lletja aquesta actitud, perquè el judici només és competència de Déu". El pontífex ha insistit que, "quan jutgem, ens posem en el lloc de Déu, però és un judici pobre i es fa sense misericòrdia, a diferència del diví, que sí que és misericordiós". En aquesta línia, a partir de l’evangeli del dia, ha recordat que no hem de jutjar els altres precisament per no ser d’aquesta manera jutjats.
Primer aniversari de la publicació de la Laudato Si
Dins el primer aniversari de la publicació l’encíclica Laudato Si, del Papa Francesc, l’observador permanent de la Santa Seu davant els organismes alimentaris i d’agricultura de les Nacions Unides, Fernando Chica Arellano, ha destacat també aquest dilluns tres aspectes clau del document: "Amb la paraula tothom, el Papa diu que la cura del planeta no és només qüestió dels poders públics, sinó de tothom, i és una crida a la col·laboració, perquè tots podem posar una mica de la nostra part. Una altra paraula és urgent".
Fernando Chica Arellano ha recordat que el temps no és cap luxe a l’hora d’impulsar iniciatives, i ha destacat que la Laudato Sí mostra un panorama, malgrat tot, esperançador. Ha assegurat també que "és un cant a l'esperança perquè, mentre hi ha un home bo, hi ha aquesta esperança amb la qual podem sembrar un espai de convivència i fraternitat necessari perquè tothom rebi en el futur un clima acollidor". L'observador permanent de la Santa Seu ha assegurat que aquesta encíclica de Francesc interpel•la la humanitat sobre una casa comuna que no ha de perdre la seva evolució natural.
Es redefineix el Consell Pontifici per als Laics
A poques setmanes de la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia, el Consell Pontifici per als Laics acaba de celebrar la seva Assemblea Plenària, amb la participació de tots els membres i consultors del dicasteri. El sotssecretari del Consell Pontifici per als Laics, Miguel Delgado Galindo, ha explicat avui com ha anat aquesta Assemblea Plenària, titulada "Un dicasteri dels laics: entre història i futur"
El delegat pontifici ha explicat que "el Papa ha aprovat un estatut per a un nou dicasteri destinat al servei dels fidels laics, de la família i de la vida". També ha comentat que, "en aquest nou dicasteri, confluiran els actuals Consells Pontificis per als Laics i per a la Família i a aquest nou dicasteri també estarà connectada la Pontifícia Acadèmia per a la Vida ". L'Assemblea, segons Delgado, "no ha estat simplement un desenvolupament històric del que ha passat aquests gairebé 50 anys, i no només a partir d'una mirada històrica, sinó també pensant en el futur, ja que aquest dicasteri de la Santa seu es transforma per unir-se a les activitats que està realitzant el Consell Pontifici per a la Família".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 20 de juny.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció