En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa anima els creients a ser "homes i dones del 'sí'", la millor alternativa a "mirar cap a una altra banda"

El Papa ha interpel·lat aquest dilluns els creients animant-los a "preguntar-se si són homes i dones del sí o si dirigeixen la mirada cap a…

4 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha interpel·lat aquest dilluns els creients animant-los a "preguntar-se si són homes i dones del sí o si dirigeixen la mirada cap a una altra banda per no respondre". A l'homilia de la Missa matinal a la capella de la Casa Santa Marta, Francesc ha destacat la importància de l'Anunciació i l'Encarnació del Fill de Déu, com a gran esdeveniment, coincidint amb aquesta festa litúrgica, que se celebra habitualment el 25 de març però que enguany està traslladada al 4 d'abril per la coincidència amb Divendres Sant. El Sant Pare ha subratllat que "és precisament el de Maria, el que obre la porta al de Jesús".
El pontífex  ha centrat el seu missatge en la "cadena dels sí" que s'inicia amb Abraham. També ha recordat el que ha qualificat "d'humanitat d'homes i dones" que, tot i ser "gent gran" com Abraham i Moisés, "van dir sí a l'esperança del Senyor". Francesc també ha invitat els creients a pensar en Isaïes, que respon que els seus llavis són impurs, quan Déu li demana que vagi a dir les coses al poble. Com a final d'aquesta cadena, el Sant Pare ha presentat el "de Maria, una resposta que fa que Déu no només miri l'home o camini amb el seu poble, sinó que es faci un de nosaltres i prengui la nostra carn"
El bisbe de Roma ha explicat que la festa de l'Anunciació és "un bonic dia per donar gràcies al Senyor per haver-nos ensenyat aquest camí del ", com també "per pensar en la nostra vida". El Papa ha dirigit aquest pensament de manera especial a alguns sacerdots presents en aquesta Missa, que celebraven el 50è aniversari d'ordenació. Al final de la celebració, les religioses vicentines que presten el seu servei a la Casa de Santa Marta han renovat els seus vots. El Sant Pare ha explicat que "ho fan cada any perquè Sant Vicenç era intel·ligent i sabia que la missió que els encomanava era molt difícil, motiu pel qual va voler que cada any renovessin els vots".
Francesc s'ha reunit amb el líder dels lefebvrians
D'altra banda, s'ha sabut aquest dilluns que el Papa va rebre al Vaticà, el dissabte 2 d'abril, el superior general de la Fraternitat Sant Pius X (els lefebvrians), Bernard Fellay. La notícia, avançada pel diari italià Il Foglio, ha estat després confirmada per l'oficina de premsa de la Santa Seu, encara que sense detalls sobre el contingut de la reunió. La Fraternitat Sacerdotal Sant Pius X, fundada pel bisbe francès Marcel Lefebvre el 1970 en desacord amb les conclusions del Concili Vaticà II, va culminar el seu recorregut amb l'excomunió latae sententiae el 1988 després que Lefebvre ordenés quatre bisbes pel seu compte. Després, el 2009, Benet XVI va revocar l'excomunió alhora que va exigir, en una carta, que el col·lectiu acceptés el Concili Vaticà II, condició indispensable per tornar a la comunió amb l'Església catòlica.
Ara, un gest significatiu dins el pontificat de Francesc ha estat que, durant el Jubileu, s'ha concedit que els sacerdots de la Fraternitat de Sant Pius X puguin donar el perdó dels pecats en el sagrament de la Reconciliació. En una carta publicada pel Sant Pare el dia 1 de setembre, recordava que "aquest Any Jubilar de la Misericòrdia no exclou ningú". A més, mostrava la seva confiança que, en un futur proper, es puguin trobar solucions per recuperar la plena comunió amb els sacerdots i els superiors de la Fraternitat.
Sobre aquesta trobada de dissabte passat entre Francesc i Fellay, el portaveu del Vaticà ha explicat que va tenir lloc amb la Congregació per a la Doctrina de la Fe, i que s'han examinat "alguns problemes d'ordre doctrinal i canònic". Federico Lombardi ha explicat també que la idea és "actuar gradualment i dins d'un temps raonable, de manera serena, per superar les dificultats i aconseguir la desitjada reconciliació plena".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 4 d'abril.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

EVO MORALES
 

COTXE NEW YORK

 

 

DIÀLEG

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció