En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa anima els diaques a "obrir les portes del seu temps fora d'un horari" i a "viure en la disponibilitat"

El Papa ha saludat aquest diumenge un gran grup de diaques arribats d'arreu del món, amb motiu de la celebració del Jubileu dels Diaques aquest…

29 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha saludat aquest diumenge un gran grup de diaques arribats d'arreu del món, amb motiu de la celebració del Jubileu dels Diaques aquest cap de setmana, dins l'Any de la Misericòrdia. Després de l'Eucaristia i abans de l'Àngelus, Francesc ha agraït a aquests ministres ordenats la seva presència i el seu servei a l'Església. D'altra banda, el bisbe de Roma ha recordat la celebració a Itàlia de la Jornada del Consol, que té per objectiu ajudar les persones a viure bé la fase final de la seva vida.

En altres moments de la reflexió d'aquest diumenge al migdia, el pontífex ha tingut un record per al tradicional pelegrinatge que es feia el mateix dia al Santuari marià polonès de Piekary, amb el desig que la Mare de la Misericòrdia sostingui les famílies i els joves en el camí cap a la Jornada Mundial de la Joventut d'aquest estiu a Cracòvia. A més, ha destacat que aquest dimecres 1 de juny, amb motiu de la Jornada Internacional del Nen, les comunitats cristianes de Síria, tant catòliques com ortodoxes, resaran juntes per la pau. El Sant Pare ha destacat concretament que "els nens sirians inviten els infants de tot el món a unir-se a la seva pregària per la pau". D'aquí ha sorgit la invitació del Sant Pare a invocar per aquestes intencions la intercessió de la Mare de Déu, mentre se li encomana la vida i el ministeri de tots els diaques del món.


I és que els diaques, homes que exerceixen amb caràcter permanent arreu del món aquest grau del Sagrament de l'Orde i la majoria d'ells estan casats, han estat molt presents tot el cap de setmana a Roma. En l'homilia de la Missa matinal, el pontífex ha destacat la dimensió que té aquest ministeri de "servei, per al qual es necessita la salut d'un cor restaurat per Déu, que se senti perdonat i que no sigui ni tancat ni dur". L'esdeveniment jubilar ha congregat diaques de tot el món amb el lema "El diaca, imatge de la misericòrdia per a la promoció de la nova evangelització", unes paraules que igualment ha fet seves el Papa.
En altres reflexions de l'homilia, Francesc ha presentat la connexió entre el servei i la condició d'apòstols de Jesús, referint-se també als diaques, convidats a viure la disponibilitat. En aquesta línia, ha recordat que "el qui serveix aprèn cada dia a renunciar a disposar tot per a ell mateix, com també a assumir que tots els seus dies no seran seus, sinó que seran per a viure'ls com un lliurament d'un mateix". A més, el Sant Pare ha comentat que el diaca, com el guardià "sap  obrir les portes del seu temps i dels seus espais als qui estan a prop i també a donar fora d'un horari, encara que això comporti interrompre alguna cosa que li agrada o el descans que es mereix". Com a conclusió, Francesc ha animat als diaques a "viure en la disponibilitat perquè, si ho fan, el seu servei quedarà fora de qualsevol tipus de profit i seran evangèlicament fecunds".

Cloenda d'un congrés de Scholas Occurrentes

D'altra banda, Francesc ha rebut en audiència, aquest diumenge a la tarda a l'Aula Nova del Sínode, els representants de més de 40 universitats de tot el món convocats per la fundació pontifícia Scholas Occurrentes. Tots han estat reunits a Roma en un congrés mundial des de divendres, sota el títol "Entre la universitat i l'escola, un mur o un pont". Molts joves han plantejat diverses qüestions al pontífex, en un clima afectuós de comunicació.

"Quan els pobles es distancien, les famílies i els amics també, cosa que converteix aquesta separació en una font d'enemistat o fins i tot d'odi, però quan s'agermanen, es produeix una amistat social i fraterna, una cultura de l'encontre", assegurava el Sant Pare. Testimonis, lliurament de premis al compromís per la pau (als actors Richard Gere, Salma Hayek i George Clooney) i una crida del pontífex a acabar amb qualsevol agressió en l'àmbit escolar (sobretot l'assetjament).Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció