En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa anima els ucraïnesos a "treballar per la pau" i el perdó

Acaba de completar-se la visita a Ucraïna realitzada, des de dimarts passat i fins a aquest mateix dilluns, pel cardenal Leonardo Sandri, prefecte de la…

17 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Acaba de completar-se la visita a Ucraïna realitzada, des de dimarts passat i fins a aquest mateix dilluns, pel cardenal Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, per invitació de l'arquebisbe major de Kíev, Sviatoslav Shevchuk, en ocasió del pelegrinatge nacional al santuari de Zarvanytsia. Dels moments més significatius, destaquen la salutació als joves, dissabte a la tarda, la reflexió que va oferir als pelegrins al final de la processó amb les espelmes enceses, i el Moleben, és a dir, el servei d'intercessió i de súplica, que consisteix en una litúrgia típica de les Esglésies Ortodoxes Orientals dirigida a Jesucrist, a la Mare de Déu, a un sant o en ocasió d'una festa religiosa que, en aquest cas, es va realitzar des de la nit de dissabte i va acabar diumenge, dia en què el purpurat argentí va pronunciar l'homilia de la Divina Litúrgia.
Sandri també va visitar, a Leòpolis, la Catedral grecocatòlica de Sant Jordi, alhora que va resar davant les tombes del metropolita Andrey Sheptytsky i del cardenal Joseph Slipyj, Pares de l'Església ucraïnesa. Abans de tornar a Rina, el cardenal es va aturar per saludar breument a l'aquebisbe llatí de Kíev. El Sant Pare havia demanat al cardenal que portés la seva salutació a tots els fidels catòlics, grecocatòlics i llatins, sense excloure els germans i germanes ortodoxos i tots els homes i dones de bona voluntat, amb la seva benedicció.
El Papa, a més, ha volgut fer-se present espiritualment amb "un renovat gest d'afecte i proximitat per a la població que pateix sofriments i privacions a causa dels coneguts conflictes i, alhora, per animar tothom a treballar per la pau, per la reconciliació en el respecte del dret i per les obres de caritat i solidaritat per socórrer els nombrosos desallotjats i indigents". És per això que el pelegrinatge nacional al Santuari de la Mare de Déu de Zarvanytsia ha estat l'ocasió per encomanar a la Mare de Déu les intencions del Sant Pare, mitjançant la perseverança de tots els participants amb la pregària i amb gestos de conversió personal i comunitària.
Algunes previsions per a aquesta setmana
Aquest dimarts a la ciutat australiana de Melbourne, tindrà lloc l'audiència preliminar del procés contra el cardenal George Pell, prefecte de la Secretaria per a l'Economia, per casos d'abús contra menors. Els fets es remunten a la dècada dels anys 70, quan el Purpurat era sacerdot. El 29 de juny passat, l'Oficina de Premsa de la Santa Seu va difondre un comunicat en el qual es llegeix que "el Sant Pare, informat d'això pel mateix Cardenal Pell, li ha concedit un període de llicència per poder defensar-se". Aquest dia se celebrarà la Jornada internacional dedicada a "Nelson Mandela", establerta per l'ONU l'any 2010 per retre homenatge a la contribució donada per l'expresident sud-africà a la construcció d'una cultura de pau i llibertat. El líder sud-africà, mort el 5 de desembre de 2013, va transcórrer 27 anys a la presó a causa de la lluita contra l'apartheid. La celebració coincideix enguany amb el 96º aniversari del seu naixement.
Aquest dimecres no tindrà lloc la tradicional Audiència General del Papa, ja que totes queden suspeses fins al 2 d'agost. Aquest dia, a Itàlia, es recordarà el 25è aniversari de la matança de Via d'Amelio, a Palerm, en què van perdre la vida el jutge que lluitava contra la màfia Paolo Borsellino i els agents del seu escorta: Agostino Catalano, Emanuela Loi, Vincenzo Li Muli, Walter Eddie Cosina i Claudio Traina.
Aquest dijous es recordarà el 43è aniversari de la invasió del Nord de l'illa de Xipre per part de l'exèrcit turc, que es va produir el 1974. El dissabte 22 de juliol es complirà el IV aniversari del primer viatge apostòlic internacional del Sant Pare, que va tenir lloc del 22 al 29 de juliol de 2013. En aquella oportunitat, el Papa havia viatjat a la ciutat brasilera de Rio de Janeiro amb motiu de la 28a Jornada Mundial de la Joventut, amb el lema "Aneu i feu deixebles a tots els pobles!". Aquest dia a Noruega es recordarà el VI aniversari dels atemptats d'Oslo i de l'Illa d'Utoya.
Aquest proper diumenge 23 de juliol el Papa resarà al migdia la pregària mariana de l'Àngelus amb els fidels i pelegrins que es donaran cita a la Plaça de Sant Pere. I del 23 al 29 de juliol a la Domus Pacis de Santa Maria dels Àngels de la localitat italiana d'Assís, es farà la 54a Sessió de formació ecumènica de la Secretaria per a les activitats, associació interconfessional de laics que parteix del diàleg judeocristià. El títol d'aquest esdeveniment és: "Li ha semblat bé a l'Esperit Sant i a nosaltres. Reforma, profecia i tradició en les Esglésies". D'aquesta manera, es reprendran i s'articularan d'una manera nova els continguts estudiats el 2016, començant per les celebracions relacionades amb Luter.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 17 de juliol.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció