En directe

Fórmula Estel

RELIGIÓ

El Papa aprova una declaració doctrinal que permetrà beneir parelles irregulars i del mateix sexe 

El Dicasteri per a la Doctrina de la Fe publica la instrucció 'Fiducia Suplican' signada pel Papa que deixa clar que beneir no significa aprovar i que queda al marge del matrimoni

18 desembre 2023

Redacció

Comparteix
beneir parelles del mateix sexe

Davant la petició de dues persones de ser beneïdes, encara que la seva condició de parella sigui "irregular", serà possible que el ministre ordenat doni el seu consentiment. Això inclou unions gais, divorciats que s’han tornat a casar i parelles de solters que encara no han passat per l’altar. Però sense que aquest gest de proximitat pastoral contingui elements ni remotament semblants a un ritu matrimonial. Així ho afirma la declaració Fidúcia supplicans sobre el significat pastoral de les benediccions, publicada pel Dicasteri per a la Doctrina de la Fe i aprovada pel Papa. Un document que aprofundeix en el tema de les benediccions, distingint entre les benediccions rituals i litúrgiques, i les benediccions espontànies que s'assemblen més a gestos de devoció popular: precisament en aquesta segona categoria es contempla ara la possibilitat d'acollir també als qui no viuen segons les normes de la doctrina moral cristiana però demanen humilment ser beneïts. Des d'agost de fa 23 anys, l'antic Sant Ofici no publicava una declaració (l'última va ser l'any 2000 Dominus Jesus), un document d'alt valor doctrinal.  

Fidúcia suplicans s'obre amb una introducció del prefecte, el cardenal Víctor Fernández, qui explica que la declaració aprofundeix en el "significat pastoral de les benediccions", permetent "ampliar i enriquir la seva comprensió clàssica" a través d'una reflexió teològica "basada en la visió pastoral del Papa Francesc". Una reflexió que "suposa un veritable desenvolupament respecte al que s'ha dit fins ara sobre les benediccions", arribant a incloure la possibilitat "de beneir a parelles en situació irregular i a parelles del mateix sexe, sense validar oficialment el seu estatus ni modificar en res l'ensenyament perenne de l'Església sobre el matrimoni". 

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció