En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa assegura que el dejuni és "ajudar els altres"

El Papa ha assegurat aquest divendres que el dejuni veritable és “ajudar els altres, socórrer el proïsme, ja que el dejuni fals barreja la religiositat…

3 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest divendres que el dejuni veritable és “ajudar els altres, socórrer el proïsme, ja que el dejuni fals barreja la religiositat amb les especulacions brutes i els suborns de la vanitat”. En l’homilia de la Missa matinal a la casa de Santa Marta, Francesc ha comentat la primera lectura del dia, del profeta Isaïes, per recordar precisament que "Déu retreu la falsa religiositat dels hipòcrites que dejunen mentre s'ocupen dels seus propis negocis, exploten els treballadors i fan, en definitiva, injustícies i negocis bruts". Com a contraposició, ha comentat que "l'altre és el dejuni hipòcrita, per fer-se veure o per sentir-se just però mentrestant practicant les injustícies i explotant la gent".
El pontífex ha posat com a exemple una vivència que va tenir, després de la Segona Guerra Mundial, el jesuïta Pedro Arrupe, quan era missioner al Japó. Un ric home de negocis li va lliurar un donatiu per a la seva activitat evangelitzadora, però hi eren amb ell un fotògraf i un periodista. El sobre contenia només 10 dòlars. "Això és el mateix que nosaltres fem quan no paguem la quantitat justa a la nostra gent. Rebem el suborn de la vanitat", ha dit. El bisbe de Roma ha comentat el fragment del Llibre d’Isaïes en què el profeta relata que el Senyor diu als hipòcrites quin és el dejuni veritable, unes paraules de les quals el Sant Pare ha dit que sembla que estiguin escrites "per als nostres dies". En resum, a partir de la Paraula de Déu d’aquest primer divendres de Quaresma, el Sant Pare ha reivindicat "la penitència que som invitats a fer en aquest temps" per acostar-nos al Déu que vol "uncor penitent", com diu el Salm, "el cor que se sent pecador i que sap que és pecador".

Es presenta la Clericus Cup
S'ha presentat avui, a la Sala Marconi de Ràdio Vaticana, l'onzena edició del Mundial Eclesiàstic de futbol conegut amb el nom de "La Clericus Cup". Hi participaran un total de 18 equips formats per sacerdots i seminaristes de tot el món, i entre ells l'equip del "Col•legi Espanyol", el "Pius Llatinoamericà" i l'equip del "Col•legi Mexicà". La Clericus Cup és una iniciativa del Centre Esportiu Italià i sota el patrocini del Consell Pontifici per als Laics, del Consell Pontifici de la Cultura i de l'Oficina per a l'Esport, Turisme i Temps Lliure de la Conferència Episcopal Italiana.
La presentació ha comptat amb la presència de Vittorio Bosio i Alessio Albertini, president i conseller eclesiàstic nacional de l’Episcopat italià. També hi ha estat Mario Lusek, director de l'Oficina de l'esport de la mateixa Conferència Episcopal, i Melchor Sánchez de Toca, sotssecretari del Consell Pontifici de la Cultura, que ha definit el torneig com una iniciativa seriosa i ben consolidada. Melchor Sánchez de Toca ha destacat que la Clericus Cup és el resultat d’un treball formatiu i pensat per estimular la fraternitat. Els 18 equips participants són de diversos col•legis, i un d’ells format per jugadors de diverses obres que no arribaven al mínim. 
Propera audiència amb els caps d'estat i de govern de la Unió Europea
Finalment destaquem que el Papa rebrà el proper 24 de març els caps d’Estat i de govern de la Unió Europea, presents aquell dia a Roma per a la celebració del 60è aniversari del tractat fundacional de la Comunitat Europea. Ho ha confirmat aquest divendres el director de la Sala de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke. La trobada es produirà a les 6 de la tarda a la Sala Règia del Palau Apostòlic del Vaticà. 
S’espera que ressonin, en aquesta audiència, les paraules que el pontífex pronunciava el 25 de novembre de 2014 al Parlament europeu, en què alertava del risc de caure en la defensa de drets individuals que obliden que “tots els éssers humans van lligats a un context social en què tots els seus drets i deures estan connectats als dels altres”. També recordava que Europa ha de posar la persona en el centre i que no pot ser que la Mediterrània sigui un cementiri de persones que busquen un futur millor entre nosaltres.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 3 de març.

Més actualitat

ENERGIES ALTERNATIVES

MEDI AMBIENT

"Tenir teulades sense plaques solars és com deixar-te l’aixeta oberta" 

Plaques solars a una teulada

La portaveu de l’Observatori de les Energies Renovables de Catalunya (OBERCAT), Helen Badger, avisa a Ràdio Estel de les conseqüències de no instal·lar plaques solars

17 juliol 2024

Redacció

SOCIETAT

Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, sobre l'autobús bolcat a la C-32 amb desenes de ferits: "Temíem el pitjor!" 

En una entrevista a Ràdio Estel, Amor desconeix les causes de per què l’autobús ha bolcat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera

16 juliol 2024

Redacció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda