En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa assegura que el dejuni és "ajudar els altres"

El Papa ha assegurat aquest divendres que el dejuni veritable és “ajudar els altres, socórrer el proïsme, ja que el dejuni fals barreja la religiositat…

3 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest divendres que el dejuni veritable és “ajudar els altres, socórrer el proïsme, ja que el dejuni fals barreja la religiositat amb les especulacions brutes i els suborns de la vanitat”. En l’homilia de la Missa matinal a la casa de Santa Marta, Francesc ha comentat la primera lectura del dia, del profeta Isaïes, per recordar precisament que "Déu retreu la falsa religiositat dels hipòcrites que dejunen mentre s'ocupen dels seus propis negocis, exploten els treballadors i fan, en definitiva, injustícies i negocis bruts". Com a contraposició, ha comentat que "l'altre és el dejuni hipòcrita, per fer-se veure o per sentir-se just però mentrestant practicant les injustícies i explotant la gent".
El pontífex ha posat com a exemple una vivència que va tenir, després de la Segona Guerra Mundial, el jesuïta Pedro Arrupe, quan era missioner al Japó. Un ric home de negocis li va lliurar un donatiu per a la seva activitat evangelitzadora, però hi eren amb ell un fotògraf i un periodista. El sobre contenia només 10 dòlars. "Això és el mateix que nosaltres fem quan no paguem la quantitat justa a la nostra gent. Rebem el suborn de la vanitat", ha dit. El bisbe de Roma ha comentat el fragment del Llibre d’Isaïes en què el profeta relata que el Senyor diu als hipòcrites quin és el dejuni veritable, unes paraules de les quals el Sant Pare ha dit que sembla que estiguin escrites "per als nostres dies". En resum, a partir de la Paraula de Déu d’aquest primer divendres de Quaresma, el Sant Pare ha reivindicat "la penitència que som invitats a fer en aquest temps" per acostar-nos al Déu que vol "uncor penitent", com diu el Salm, "el cor que se sent pecador i que sap que és pecador".

Es presenta la Clericus Cup
S'ha presentat avui, a la Sala Marconi de Ràdio Vaticana, l'onzena edició del Mundial Eclesiàstic de futbol conegut amb el nom de "La Clericus Cup". Hi participaran un total de 18 equips formats per sacerdots i seminaristes de tot el món, i entre ells l'equip del "Col•legi Espanyol", el "Pius Llatinoamericà" i l'equip del "Col•legi Mexicà". La Clericus Cup és una iniciativa del Centre Esportiu Italià i sota el patrocini del Consell Pontifici per als Laics, del Consell Pontifici de la Cultura i de l'Oficina per a l'Esport, Turisme i Temps Lliure de la Conferència Episcopal Italiana.
La presentació ha comptat amb la presència de Vittorio Bosio i Alessio Albertini, president i conseller eclesiàstic nacional de l’Episcopat italià. També hi ha estat Mario Lusek, director de l'Oficina de l'esport de la mateixa Conferència Episcopal, i Melchor Sánchez de Toca, sotssecretari del Consell Pontifici de la Cultura, que ha definit el torneig com una iniciativa seriosa i ben consolidada. Melchor Sánchez de Toca ha destacat que la Clericus Cup és el resultat d’un treball formatiu i pensat per estimular la fraternitat. Els 18 equips participants són de diversos col•legis, i un d’ells format per jugadors de diverses obres que no arribaven al mínim. 
Propera audiència amb els caps d'estat i de govern de la Unió Europea
Finalment destaquem que el Papa rebrà el proper 24 de març els caps d’Estat i de govern de la Unió Europea, presents aquell dia a Roma per a la celebració del 60è aniversari del tractat fundacional de la Comunitat Europea. Ho ha confirmat aquest divendres el director de la Sala de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke. La trobada es produirà a les 6 de la tarda a la Sala Règia del Palau Apostòlic del Vaticà. 
S’espera que ressonin, en aquesta audiència, les paraules que el pontífex pronunciava el 25 de novembre de 2014 al Parlament europeu, en què alertava del risc de caure en la defensa de drets individuals que obliden que “tots els éssers humans van lligats a un context social en què tots els seus drets i deures estan connectats als dels altres”. També recordava que Europa ha de posar la persona en el centre i que no pot ser que la Mediterrània sigui un cementiri de persones que busquen un futur millor entre nosaltres.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 3 de març.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció