En directe

Plusvàlua dones

PAPA FRANCESC

El Papa assegura que "no existeix la guerra santa" i que només la pau consola els pobres davant "el silenci preocupant de la indiferència"

El Papa ha participat aquest dimarts a la tarda en la clausura de la Trobada Internacional per la Pau organitzada per la Comunitat de Sant…

20 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha participat aquest dimarts a la tarda en la clausura de la Trobada Internacional per la Pau organitzada per la Comunitat de Sant Egidi, aquest any a Assís coincidint amb el 30è aniversari de la primera convocatòria feta per Joan Pau II.  En una de les intervencions durant l'acte conjunt final, el patriarca ecumènic de Constantinoble, Bartomeu I, ha assegurat que els creients de totes les religions han de compartir, ara més que mai, aquella defensa de la pau que deixa la intolerància i la violència sense cap argument. "Hem de ser capaços de preguntar-nos on potser ens hem equivocat o on no hem estat prou atents, per què han sorgit els fonamentalismes que amenacen no només el diàleg amb els altres sinó també el diàleg a l’interior de cadascú de nosaltres, la nostra mateixa coexistència", ha assegurat. El patriarca, en la mateixa línia, ha expressat el seu desig que tots els creients siguin "capaços d’aïllar-los, de purificar-los a la llum de la nostra fe i transformar-los en riquesa per a tothom", i ha conclòs que, "si sabem fer això, aleshores el diàleg es farà autèntic, vital".
En el moment dedicat a la pregària ecumènica dels cristians, dins l’encontre amb el lema «Set de pau, religions i Cultures en Diàleg», el Sant Pare ha reflexionat sobre les paraules de Jesús «Tinc set», i ha invitat tothom a contemplar el «misteri del Déu Altíssim, que per misericòrdia, es va fer pobre entre els pobres». Francesc ha posat l’exemple dels qui "imploren pau perquè viuen sota l’amenaça dels bombardejos o són obligats a deixar casa seva i emigrar, despullats de tot". Ha afegit que "tots ells són germans i germanes del crucificat, petits en el seu Regne, membres ferits als quals els és donada l’acceptació amarga del rebuig". El pontífex s'ha preguntat, a més, "qui els escolta i qui es preocupa de respondre’ls". Finalment ha lamentat que "troben massa vegades el silenci preocupant de la indiferència". Després de presentar els exemples de Sant Francesc d'Assís i a Santa Teresa de Calcuta, el bisbe de Roma ha destacat que «la set del Senyor es calma amb el nostre amor compassiu», per concloure que "no existeix la guerra santa, perquè només és santa la pau".
Centenars de representants de diferents religions han participat, els últims tres dies, en la Trobada Interreligiosa. El Papa ha viscut aquest dimarts unes hores a Assís per sumar-se a l’última jornada. Amb helicòpter, el Sant Pare ha aterrat en un camp esportiu proper a l'Església de Santa Maria dels Àngels, on l’ha rebut l'arquebisbe d'Assís, Domenico Sorrentino, acompanyat per l'alcalde de la ciutat de Sant Francesc i altres autoritats italianes.
Ja al sagrat convent d'Assís, el pontífex ha estat rebut pel custodi, el franciscà Mauro Gambetti, i per diversos representants de diferents religions, entre ells, el Patriarca Ecumènic de Constantinoble, Bartomeu I, l'arquebisbe anglicà de Canterbury, Justin Welby, el patriarca sirortodox d'Antioquia, Efrem II, un representant jueu, un representant musulmà i el cap suprem budista de l'escola Tendai al Japó. Després de les salutacions, Francesc ha dinat al menjador comú del convent al costat de diverses víctimes de guerres, amb els quals ha recordat el 25è aniversari de Patriarcat de Bartomeu I. També hi ha participat el president de la Comunitat de Sant Egidi, Marco Impagliazzo.
Entre els centenars de representants de diferents religions, destaquen el rabí de Buenos Aires, Abraham Skorka, que ha destacat el sentit profund d'aquest esdeveniment. "Totes les trobades per la pau són importants. Tots els esforços que es fan per emfatitzar el concepte de pau són molt importants. És un gran ensenyament i un gran missatge per a tots i està molt bé. Estic molt content, molt alegre, i la presència del Papa aquí és un testimoni de la rellevància que dóna a aquesta activitat", ha dit. A més, el rabí Skorka -que ja va conèixer bé Jorge Mario Bergoglio quan va ser arquebisbe a la capital argentina- ha recordat la simbòlica abraçada "de les tres religions monoteistes" que es va produir a Jerusalem durant la visita del Sant Pare al maig de 2014.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 20 de setembre.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció