En directe

Estel Migdia

PAPA FRANCESC

El Papa assegura que "només una Església lliure és creïble"

El Papa ha invitat els creients, aquest dimarts, a "experimentar el propi alliberament amb Crist". En l'homilia de la Missa amb motiu de la solemnitat…

29 juny 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha invitat els creients, aquest dimarts, a "experimentar el propi alliberament amb Crist". En l'homilia de la Missa amb motiu de la solemnitat de Sant Pere i Sant Pau, Francesc ha recordat que "aquests dos gegants de la fe van ser alliberats de les cadenes de les seves vides després d'haver-se trobat precisament amb Crist". El pontífex ha animat tothom a seguir l'exemple d'aquests apòstols "sent col·laboradors d'aquest alliberament, trencant cadenes a les nostres ciutats, a les nostres societats i al nostre món". En aquesta línia, ha assegurat que "només una Església lliure és una Església creïble"
Durant la Missa, celebrada a la basílica vaticana, el San Pare ha fet també una crida general a "observar de prop" aquests dos testimonis de la fe, els qui "van posar en centre de les seves històries "no pas les seves capacitats, sinó la trobada amb Crist que va canviar les seves vides mentre experimentaven un amor que els va guarir i els va alliberar".  Sobre Pere, el bisbe de Roma ha destacat que, "tot i que era un pescador expert, va experimentar diverses vegades, en plena nit, el gust amarg de la derrota per no haver agafat res i, davant de les xarxes buides, va tenir la temptació d'abandonar-ho tot". Igualment ha recordat que, "malgrat la por que va experimentar diverses vegades, Jesús el va estimar gratuïtament i va apostar per ell".
Després de l'Eucaristia i al final de la pregària de l'Àngelus, el Papa ha recordat la jornada especial de pregària per la pau al Líban, que tindrà lloc al Vaticà aquest dijous 1 de juliol, i ha dedicat unes paraules especials al Papa emèrit Benet XVI, que ha celebrat aquest mateix dimarts el 70è aniversari de la seva ordenació sacerdotal. En el seu missatge, Francesc ha dit que "Déu no es demostra, sinó que es testimonia amb la vida". Ha comentat, a més, que no interessen a Jesús "les opinions que tenim sobre Ell", sinó sentir que "està en el nostre cor", mentre "vol que ens posem en joc". D'altra banda, al final de la Missa, el pontífex ha beneït els pal·lis per als nous arquebisbes metropolitans, els nomenats l'últim any, entre ells el nou arquebisbe de Sevilla, Josep Àngel Saiz. Finalment el Sant Pare ha afirmat que "és trist veure que molts debaten però són pocs els qui donen testimoni".

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció