En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa assegura que "només una Església lliure és creïble"

El Papa ha invitat els creients, aquest dimarts, a "experimentar el propi alliberament amb Crist". En l'homilia de la Missa amb motiu de la solemnitat…

29 juny 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha invitat els creients, aquest dimarts, a "experimentar el propi alliberament amb Crist". En l'homilia de la Missa amb motiu de la solemnitat de Sant Pere i Sant Pau, Francesc ha recordat que "aquests dos gegants de la fe van ser alliberats de les cadenes de les seves vides després d'haver-se trobat precisament amb Crist". El pontífex ha animat tothom a seguir l'exemple d'aquests apòstols "sent col·laboradors d'aquest alliberament, trencant cadenes a les nostres ciutats, a les nostres societats i al nostre món". En aquesta línia, ha assegurat que "només una Església lliure és una Església creïble"
Durant la Missa, celebrada a la basílica vaticana, el San Pare ha fet també una crida general a "observar de prop" aquests dos testimonis de la fe, els qui "van posar en centre de les seves històries "no pas les seves capacitats, sinó la trobada amb Crist que va canviar les seves vides mentre experimentaven un amor que els va guarir i els va alliberar".  Sobre Pere, el bisbe de Roma ha destacat que, "tot i que era un pescador expert, va experimentar diverses vegades, en plena nit, el gust amarg de la derrota per no haver agafat res i, davant de les xarxes buides, va tenir la temptació d'abandonar-ho tot". Igualment ha recordat que, "malgrat la por que va experimentar diverses vegades, Jesús el va estimar gratuïtament i va apostar per ell".
Després de l'Eucaristia i al final de la pregària de l'Àngelus, el Papa ha recordat la jornada especial de pregària per la pau al Líban, que tindrà lloc al Vaticà aquest dijous 1 de juliol, i ha dedicat unes paraules especials al Papa emèrit Benet XVI, que ha celebrat aquest mateix dimarts el 70è aniversari de la seva ordenació sacerdotal. En el seu missatge, Francesc ha dit que "Déu no es demostra, sinó que es testimonia amb la vida". Ha comentat, a més, que no interessen a Jesús "les opinions que tenim sobre Ell", sinó sentir que "està en el nostre cor", mentre "vol que ens posem en joc". D'altra banda, al final de la Missa, el pontífex ha beneït els pal·lis per als nous arquebisbes metropolitans, els nomenats l'últim any, entre ells el nou arquebisbe de Sevilla, Josep Àngel Saiz. Finalment el Sant Pare ha afirmat que "és trist veure que molts debaten però són pocs els qui donen testimoni".

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció