En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa clausura l'Any de la Vida Consagrada, aquest dilluns i dimarts, amb una audiència a 6.000 consagrats i una Missa

Es viu aquests dies, a Roma, la setmana conclusiva de l’Any de la Vida Consagrada, amb un encontre internacional de totes les formes de vida…

31 gener 2016

Redacció

Comparteix
Es viu aquests dies, a Roma, la setmana conclusiva de l’Any de la Vida Consagrada, amb un encontre internacional de totes les formes de vida consagrada amb el lema “Vida Consagrada en comunió”, fins a aquest dimarts, amb la participació d’uns 6.000 consagrats i consagrades de tot el món, entre els quals hi ha una representació de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). Aquest cap de setmana, cada forma de vida consagrada ha desenvolupat un programa de trobada, tots agrupats per diversos accents segons el carisma.

Aquest dilluns, per completar aquesta recta final de la commemoració, el papa Francesc rep els religiosos i religioses al matí, a l’Aula Pau VI, on també a les 18.00 hores, està previst que es faci un esdeveniment musical, dirigit per Marco Frisina. Finalment aquest dimarts, festa de la Candelera i Jornada Mundial de la Vida Consagrada, els participants pelegrinaran a les basíliques majors de Sant Maria la Major i Sant Pau Extramurs. Finalment, a les 17.00 hores, tots se sumaran a l’Eucaristia de cloenda de l’Any de la Vida Consagrada, presidida pel mateix Sant Pare a la Basílica de Sant Pere del Vaticà.

Àngelus marcat per l'ambient d'alegria

D'altra banda, com cada setmana, el Papa Francesc ha resat aquest diumenge l'Àngelus davant de milers de fidels, a la Plaça de Sant Pere, entre un ambient marcat per les cançons i pancartes d'un gran grup de l'Acció Catòlica de la diòcesi de Roma. "Déu ve a l'encontre dels homes i les dones de tots els temps i llocs en les situacions concretes en què aquests hi siguin. També ve al nostre encontre ", ha comentat el pontífex. En aquesta línia, Francesc ha assegurat que Déu "ve a visitar-nos amb la seva misericòrdia, a aixecar la pols dels nostres pecats i a estendre'ns la mà per fer-nos alçar l'abisme en què ens ha fet caure el nostre orgull, i ens convida a acollir la consoladora veritat de l'Evangeli i a anar pels camins del bé".

El Sant Pare ha subratllat que el relat de l'evangelista Lluc treu a la llum una temptació a la qual l'home religiós està sempre exposat, i de la qual cal prendre decididament les distàncies. És, en paraules seves, "la temptació de considerar la religió una inversió humana i, en conseqüència, posar-se a negociar amb Déu buscant el propi interès". Francesc ha fet una crida, a partir d'aquesta idea, a "acollir la revelació d'un Déu que és Pare i que es preocupa de cadascuna de les seves criatures, també d'aquella més petita i insignificant als ulls dels homes". Com a conclusió, ha dit que "no hi ha cap condició humana que pugui ser motiu d'exclusió del cor del Pare", i que "l'únic privilegi als ulls de Déu és no tenir privilegis, abandonar-se en les seves mans".

I dissabte, audiència jubilar en l'Any de la Misericòrdia

Finalment destaquem que el Sant Pare ha dit aquest dissabte que "viure de misericòrdia ens fa missioners de la misericòrdia, i ser missioners ens permet sempre créixer més en la misericòrdia de Déu". Durant l'Audiència Jubilar de la Misericòrdia, celebrada aquest dissabte, el Pontífex va recordar que "el Senyor guia els nostres passos mentre travessem la Porta Santa i se'ns acosta per romandre sempre amb nosaltres, malgrat les nostres faltes i les nostres contradiccions". Tenint en compte aquesta reflexió el Papa ha assegurat que "no ens hem de cansar mai de sentir la necessitat del seu perdó perquè, quan som febles, seva proximitat ens fa forts i ens permet viure amb més alegria nostra fe".

Explicant l'estreta relació que existeix entre la misericòrdia i la missió, el bisbe de Roma ha destacat que, "com a cristians, tenim la responsabilitat de ser missioners de l'Evangeli". També ha afegit que tots som cridats a transmetre l'alegria de la trobada amb el Senyor, com van fer els primers deixebles després d'haver trobat Crist. "El signe concret que hem trobat de debò Jesús és l'alegria que sentim en anunciar-lo també als altres", ha conclòs. I ha recordat que "trobar Jesús equival a trobar-se amb el seu amor, que ens transforma i ens fa capaços de transmetre als altres la força que ens dóna". Abans de concloure la seva catequesi d'aquest dissabte, el Papa ha invitat els cristians a ser instruments de misericòrdia: "Prenguem-nos seriosament el nostre ser cristians, i comprometem-nos a viure com a creients, perquè només així l'Evangeli pot tocar el cor de les persones i obrir-lo per rebre la gràcia de l'amor!".

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció